57 yaşında üniversiteli oldu

Adana'da, liseli öğrencilerle birlikte dershaneye giden 57 yaşındaki Cevriye Güney, girdiği üniversite sınavı sonucunda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin Halkla İlişkiler bölümüne girmeyi başardı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 09:17
Abone Ol google-news

Adana'da, liseli öğrencilerle birlikte dershaneye giden 57 yaşındaki Cevriye Güney, üniversite sınavını kazanmayı başardı.

Çevresinde ''İstanbul hanımefendisi'' olarak adlandırılan, 2 çocuk, 4 torun sahibi 57 yaşındaki Cevriye Güney , 1991 yılında eşi Jandarma Albay Recai Güney'i silahlı saldırı sonucu kaybettiğini söyledi.

Küçük yaşta evlendiğini ve eşinin görevi nedeniyle değişik kentlerde yaşamak zorunda kaldığını belirten Cevriye Güney, bu nedenle üniversite okuyamadığını ifade etti.
Eşini kaybettikten sonra sorumluklarının arttığını anlatan Cevriye Güney, şöyle konuştu:
''Kendi ayaklarımın üzerine durmayı başarmak zorundaydım. Zaten eşim yaşarken de iş hayatım vardı. İş yaşamımda elimi attığım her yerde başarılı oldum. İzmir'de kaldığım yıllarda o yörede mermer ticareti yapan iki kadından biriydim. Başarılı olup para kazanmama rağmen üniversite okumamış olmanın üzüntüsünü yaşıyordum.''
Cevriye Güney, ''üniversite okumamış olmanın üzüntüsünü'' aşmak için yaşını önemsemeden dershaneye kayıt yaptırmaya karar verdiğini söyledi.

Dershaneye kayıt yaptıracağı gün çekingen davrandığını, kabul edilmeyeceğini düşündüğünü dile getiren Cevriye Güney, şöyle devam etti: ''Dershanede kaygılarımın aksine tam tersi durumla karşılaştım. Sınıfımdaki öğrenciler beni önce yadırgadı sonra sevdiler. Öğretmenler de bana 'Cevriye teyze' diye hitap ettiler. Dershanede aldığım eğitim sayesinde liseyi bitireli yıllar olmasına rağmen sınavda sözelde 192.788 puan aldım. Bu puanla Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin 4 yıllık bölümlerine gitme hakkı elde ettim. Ancak buna rağmen ben 2 yıllık Halkla İlişkiler bölümünde okumaya karar verdim. Burayı bitirip yüksekokul diplomamı aldıktan sonra İşletme ya da İktisat Fakültesine geçiş yapacağım.''

Cevriye Güney'in Adana'da devam ettiği dershanenin kurucusu İbrahim Aktan ise Cevriye Güney'in başarısının gençlere örnek olmasını isteyerek, ''Cevriye hanım eğitimin yaşının olmadığını, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtladı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler