Şehit Ayaydın'a son veda yarın

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Ayaydın'ın (21) cenazesi İstanbul'a getirildi.

Yayınlanma: 09.03.2010 - 08:37
Abone Ol google-news

Askeri bir uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen şehit Piyade Onbaşı Onur Ayaydın'ın cenazesi, bir manga asker tarafından karşılandı. Törenle uçaktan alınan Ayaydın'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, ambulansa konularak havalimanının A kapısına kadar taşındı.
Şehit Piyade Onbaşı Ayaydın'ın cenazesinin gelmesiyle ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Havalimanının A kapısında ambulanstan cenaze aracına alınan şehit Onbaşı Ayaydın'ın naaşı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na götürüldü. Şehidin cenazesi, daha sonra Bayrampaşa'daki evine ulaştırılacak.

Şehit Onur Ayaydın, yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

 

Şehidin evinde yas var

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Ayaydın'ın Bayrampaşa'daki evinin bulunduğu sokaktaki evlere Türk bayrakları asıldı.

Şemdinli'nin Koçyiğit bölgesinde arazi arama ve tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye önceden döşenen mayının patlaması sonucu dün şehit olan Piyade Onbaşı Ayaydın'ın Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi'ndeki evlerinde baba Zafer, anne Nagihan Ayaydın ve diğer yakınları taziyeleri kabul ediyor.

Ayaydın'ın şehit haberini aileye dün akşam eve gelen askeri yetkililerin verdiği öğrenilirken, şehidin evinin bulunduğu sokakta evlerin pencerelerine Türk bayrakları asıldı.

Ayaydın'ın evinin önünde toplanan bazı şehit yakınları ve komşularının da göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Malulen emekli olan ve kanser tedavisi gören baba Zafer Ayaydın'ın ikisi kız 3 çocuğundan biri olan Onur Ayaydın'ın, askere gitmeden önce bilgisayar teknikeri olarak çalıştığı öğrenildi.

52 gün sonra terhis olacaktı

Bu arada, şehit Ayaydın'ın eniştesi Şenol Güneş, yaptığı açıklamada, Onur Ayaydın ile 2 gün önce telefonla konuştuğunu belirterek, ''Bize, 'göreve gidiyorum hakkınızı helal edin' dedi. Dönünce de bu olay oldu. Acımız çok büyük, ailesinin tek erkek evladıydı. Kendi halinde, kimseye zararı olmayan biriydi'' dedi.

Ayaydın'ın askerliğinin bitmesine 52 gün kaldığını ifade eden Güneş, acemi birliğindeki görevini tamamladıktan sonra çabuk terhis olmak için izin dahi kullanmadığını söyledi.
Öte yandan, Bayrampaşa Belediyesi de şehit Ayaydın'ın yakınlarının cenazeyi karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na gidişlerini sağlamak üzere 3 otobüs tahsis etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler