Türk - Arap İşbirliği Formu 11 Ekim'de

Türk-Arap İşbirliği Forumu Birinci Dışişleri Bakanları Toplantısı 11 Ekim'de İstanbul'da yapılacak. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri, Arap Birliği Zirve Dönem Başkanlığı'nı yürüten Suriye ve Arap Troykası'nı oluşturan Cezayir, Cibuti ve Suudi Arabistan'ın Dışişleri Bakanları'nın katılımı öngörülüyor.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 11:01
Abone Ol google-news

Türk-Arap İşbirliği Forumu 1. Dışişleri Bakanları toplantısı için Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerde her alanda kaydedilen önemli ilerlemelere yeni bir vime kazandıracağı ve bu ilişkilerin daha da ileri götürülmesi için varolan karşılıklı iradenin teyidine vesile teşkil edeceği belirtildi.

Toplantının, Orta Doğu bölgesinde barış ve istikrarın tesis edilmesi yolundaki çabaları da güçlendireceği kaydedildi.

Türk-Arap İşbirliği Çerçeve Anlaşması, Ali Babacan ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa tarafından 3 Kasım 2007'de İstanbul'da imzalanmıştı.

Söz konusu anlaşma, Türkiye ile Arap Birliği arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliği dahil çeşitli alanlardaki ortak çalışmaların daha da ileri götürülmesi amacıyla Türk-Arap İşbirliği Forumu adı altında düzenli istişare mekanizması oluşturulmasını öngörüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler