'Türkiye'yi krallar idare ediyor'

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, milletvekili adaylarının genel başkanlar tarafından tayin edilmesinin Türkiye'nin ayıbı olduğunu belirterek, "Eğer bir milletvekilini, genel başkanlar ellerine kalem alarak tayin ediyorlarsa parlamentoyu tayin ediyorlar demektir. Bu şekilde milletvekili olanlar halktan kopuk hale gelir. Türkiye'yi krallar (genel başkanlar) idare ediyor." dedi.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 16:42
Abone Ol google-news

Partisinin Sakarya il başkanlığının açılışı için Adapazarı'na giden Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz; yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 12 Eylül 1980'den beri en büyük sıkıntısının milletvekili adaylarının genel başkanlar tarafından tayin edilmesi olduğunu öne sürdü. Özaçıkgöz, şunları kaydetti:
''Milletvekili adaylarının genel başkanlar tarafından tayin edilmesi Türkiye'nin ayıbıdır. Eğer bir milletvekilini, genel başkanlar ellerine kalem alarak tayin ediyorlarsa parlamentoyu tayin ediyorlar demektir. Bu şekilde milletvekili olanlar sadece genel başkanın vekilliğini yapar, millet ve halktan kopuk hale gelir. Parti programımızın birinci maddesi liderler demokrasisinden partiler demokrasisine geçiştir. Böyle bir taahhüdümüz var. Türkiye'yi krallar (genel başkanlar) idare ediyor. DYP olarak milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim yapacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler