Belediye'nin 3. puanı Kartal'dan

Atatürk Olimpiyat Stadında karşılaşan iki İstanbul takımının mücadelsini 1-1 sona erdi. Beşiktaş'ın 4. dakikada öne geçti maçta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 57. dakikada Brezilyalı forvetleri Adriano'nun attığı golle beraberliği sağladı. Kalan 20 dakikada baskılarını arttıran Beşiktaş galibiyet golüne ulaşamayınca maç berabare tamamlandı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 17:26
Abone Ol google-news

Mücadelede her iki takım da sakatlık şanssızlıkları yaşadı. Beşiktaş’ın bu sezon kadrosuna kattığı isimlerden Sivok, ilk yarının bitimine kısa bir süre kala sakatlanırken İstanbul BŞB’nin kalecisi Mehmet Ali Tunç da 59. dakikada Nobre ile girdiği ikili mücadelede aldığı darbenin ardından oyuna devam edemedi. Siyah - Beyazlıların Çek stoperinin arka adalesinin çektiği öğrenildi. Ev sahibi takımdaysa başına darbe alan Mehmet Ali’nin yerine kalan yarım saatlik bölümde üçüncü kaleci Behram Zülaloğlu görev yaptı. Diğer yandan Beşiktaş’ın 2 golünün geçersiz sayılması Siyah - Beyazlı yandaşları kızdırdı. Nobre ve Delgado’nun 2. yarıdaki gollerinin iptal edilmesine tepki gösteren Beşiktaş taraftarları TFF ve hakemler aleyhine tezahüratlar yaptılar. Karşılaşmanın ilk yarısındaysa İstanbul BŞB’nin bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
 
İstanbul Bşb.: 1 Beşiktaş: 1

Stad: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Bülent Yıldırım (5), Baki Tuncay Akkın (5), Selçuk Kaya (5)

İstanbul Bşb.: Mehmet Ali (4)(dk.62 Behram 6), Kus (4), Barbosa (5), Mahmut (5), Ekrem (5), Kerim (4)(dk.72 Erman 4), Tjikuzu (7), Zeki (6), Efe (7), İbrahim Akın (6), Adriano (6)(dk. 84 Serhat)

Beşiktaş: Rüştü (5), Serdar Kurtuluş (4), Sivok (5) (dk. 44 Gökhan Zan 4), Zapotocny (5), İbrahim Üzülmez (4), Ekrem Dağ(3) (dk.74 Bobo 4), Cisse (5), Delgado (5), Tello (3)(dk. 46 Uğur 4), Holosko (4), Nobre (5)

Goller: Dk. 4 Holosko, dk. 57 Adriano
Sarı kartlar: Zeki, Erman (İstanbul BŞB.); Nobre, Serdar, Rüştü (Beşiktaş)
 

Maçtan notlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan Turkcell Süper Lig maçına taraftarlar ilgi göstermedi.
 
İstanbul'daki yağışlı hava ve maçın iftar saatine denk gelmesi nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri boş kaldı.
 
80 bin kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çok az sayıda taraftar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Beşiktaş karşılaşmasını izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, sağanak yağış nedeniyle kale arkasında bulunan taraftarların kapalı tribüne alınmasını istediler.
 
Bunun üzerine kale arkasındaki taraftarların bir bölümü kapalı tribüne geçerlerken, daha sonra güvenlik güçleri önlem alıp diğerlerinin geçiş yapmasına engel oldu.


 
Beşiktaş, yine çift forvet

Metalist Harkov ve Gaziantepspor karşılaşmalarında takımını çift forvetle sahaya süren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında da forveti Nobre ve Holosko'dan oluşturdu.
 
Gaziantepspor ile yapılan lig maçında ilk 11'de forma giyen Bobo, Hakan Arıkan ve İbrahim Toraman yedek soyunurlarken, sakatlığı bulunan Serdar Özkan ise maç kadrosuna alınmadı.
 
Bu futbolcuların yerine Kaptan Delgado, Ekrem, Rüştü ve Holosko ilk 11'de sahaya çıktılar.


 
Ekrem, ilk kez 11'de

Siyah-beyazlıların sezon başında Gaziantepspor'dan transfer ettiği Ekrem Dağ, Beşiktaş'ta ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.
 
Ekrem, Serdar Özkan'ın yerine orta alanın sağında oynarken, Beşiktaş sahaya tek ön liberoyla çıktı ve bu bölgede Cisse oynadı.
 
Serdar Kurtuluş savunmanın sağında, Sivok ve Zapotocny savunmanın göbeğinde, İbrahim Üzülmez ise solunda forma giydiler.


 
Rüştü, kaleyi devraldı

Gaziantepspor maçında dinlendirilen kaleci Rüştü, 1 hafta aradan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında kaleyi Hakan Arıkan'dan devraldı.
 
''Kara Kartallar''da Bobo, İbrahim Toraman ve Hakan Arıkan'ın yanısıra Gökhan Zan, Seriç, Uğur ve Aydın yedek kulübesinde oturdu. Ali Tandoğan, Tuna Üzümcü ve Batuhan Karadeniz ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ise kırmızı kart cezalıları Hasagiç ve Cesario ile sakatlığı bulunan Bebbe kadroda yer almadılar.
 
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde forma giyen Beşiktaş'ın eski futbolcusu İbrahim Akın, maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.
 

Paf ligi'nde beşiktaş 4-0 galip

PAF Ligi'ndeki maçta Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 4-0 yendi.
 
Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'ndaki karşılaşmada siyah-beyazlıların gollerini Erkan, Ali Kuçik, Necip ve Samet attı.


 
Kazım Kanat unutulmadı

Geçen hafta içinde yaşamını yitiren spor yazarı Kazım Kanat için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
Beşiktaş da bu nedenle sahaya siyah formasıyla çıktı. 

 

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler