Bu yaz birincilik beyazın

İlkbahar yaz koleksiyonları çoktan hazır: Bu yaz kadınlar çok sade ve çok doğal olacak. Ancak bunları ne zaman giymeye başlayacağımız meçhul.

Yayınlanma: 14.03.2010 - 07:25
Abone Ol google-news

Bu yazı baskıya hazırlanırken İstanbul’da bahardan rol çalmış bir hava vardı, akşamüstü hava bozdu ve yağmur başladı. Siz bu yazıyı okurken hava nasıl olacak bilemiyoruz ama soğuk da olsa, umarız yazın neler giyeceğimizi düşünmek size de iyi gelecektir...

Henüz kışın soğuğunu üzerimizden atamadık ama mart ayı bize baharı müjdeliyor şimdiden. Mağazalar vitrinlerini ve koleksiyonlarını değişen mevsime göre yeniliyor. Gerçi çoğunda yeni koleksiyonlar yerini aldı ama henüz kışlık indirimlerin arkasında saklanıyorlar. Ekonomik krizden birkaç sezondur nasibini alan moda sektörü yeni sezonda da bu etkinin altında. Tabii ki yaratıcılık anlamında değil, sadece malzemeler ve renkler çok değişmedi. Geçen yazın romantik renkleri, dijital baskıları ve askeri üniformalara benzer tasarımları bu yaz da devam ediyor. Sadece biraz daha abartılı. Ekonomik krizin etkisi füzyon modasını da yarattı. Tek bir akımı değil, pek çoğunu birleştirerek de rüküş değil modaya uygun görünebilirsiniz. Kısacası 2010 ilkbahar yaz sezonu biraz karmaşık. Peki bu sezon bahar ve yaz aylarında bizi neler bekliyor? Bu sezon alışveriş yaparken aklınızda tutmanız gereken şey öncelikle renkler: Beyaz, bej, haki, denim ve şeker renkleri. Göz kamaştıran florasan renklerin tam karşıtları gri, buz mavisi, bal köpüğü büyük volanlar ve drapelerle çalışılarak romantik bir hava yaratılmış. Dediğimiz gibi solgun renkler revaçta ama hiçbiri beyaz kadar değil. Her yazın vazgeçilmezi olan beyaz 2010’daki gibi olmamıştı desek yeri. Baştan aşağı beyaz giyinmeye de hazır olun.

Trençkot: Trençkotlar her zaman ara sezonun gözdesidir. Her yıl giyilmesine karşın onun kadar şık ve havalı görünen bir giysi çeşidi de yoktur sanırım. Zamansız giysilerden trençkotlar, bu yaz, kolsuz, elbiseye benzer modelleriyle de dikkat çekecek. Siz klasik beji tercih edin, ancak haki renklerini de yabana atmayın.

İç çamaşırı: Tabii ki zamanında Victoria Beckham’ın yaptığı gibi ceketinizin içine sutyen giyip sokağa çıkın demiyoruz. Ancak babydoll ve kombinezonlarınızı giyip dışarı çıkma serbestisi var artık. Bu sezon bluzlar dantelli detayları ve kombinezonları andıran modelleriyle sanki iç çamaşırı çekmecenizin içinden fırlamış gibi.

Peri kızı volanları: Volan ve fırfırlar kışın da geliyoruz diye bağırıyorlardı ancak hiç 2010 İlkbahar-yazında olduğu kadar dişi ve çok olmamışlardı. Kısa ya da midi boylarıyla bol bol katlar, drapeler, fırfırlar, kayan kumaşlar, ipekler, satenler, şifonlarla çalışılmış. Özellikle pudra renklerinde kullanılan volanlar tam olarak romantizmi çağrıştırıyor.

Denim: Geçen yazın “boyfriend” modeli bu yaz yine popülerliğini korusa da buna ek olarak havuç kesimi olarak adlandırabileceğimiz, kalçadan bol başlayıp paçalara doğru daralan denim pantolon modelleri her yerde olacak. Sadece pantolonlarda da değil, denim kumaşından şort, ceket ve tulumlar oldukça gözde.

Sadelik: Beyaz bu yaz o kadar hâkim bir renk ki, diğer renkler de sanki hepsinin içine beyaz katılmış gibi. Buz mavisi, bebek pembesi, bejler bu sezonun gözde renkleri. İlkbahar bize konvoy halinde bebek mavisi, pastel pembe, soluk sarı, lila gibi soluk renkleri getirdi. Bu renkler tabii ki tüller, şifonlar ve volanlarla kullanıldı.

Baskılar:
Canlı çiçekler, soyut, geometrik, amorf ve dijital tekniklerle dağıtılmış renkler... Bu sezon dijital teknikler kumaşların üzerinde bolca denendi. Teknolojinin gelişimi modada kullanılan kumaşları bile etkiledi yani. Tünikler, elbiseler, bluzlar, uçuşan volanları ya da tek omuzlarıyla göz alacaklar.

Bacaklar fora: Geçen yaz ve kış aylarından beri zaten bacaklar foraydı. Bu sezon şortlar altın çağını yaşıyor. Renk renk model model şortlarla salınmaya hazır olun. Ceketlerle kombinlenerek şık, uzun tuniklerle kombinlenerek ise spor görünebileceğiniz şortların deri malzemeyle çalışılan modelleri ise gece için. Kısacık, bej, haki, beyaz şortların altına bahar yaz demeden botlarınızı, çizmelerinizi çekebilirsiniz.

Modern ordu:
Askeri görünüm kadınların gardroblarına çalıştı bu kez. Beyaz gömlekler, şık zeytin rengi, haki tonlarında gömlek-elbise karışımları, haki ve çok cepli ceketler muhakkak edinilesi. Bu yeni askeri yaklaşım bütün defilelerde vardı. Üstelik bu akım renkleriyle ve modelleriyle uygulaması en kolayı.

Füzyon: Bu sezon çok karışık demiştik. Geldik en karışık olanına. Her taraftan bir akım var ama onları karıştırmak da füzyon mutfağı gibi leziz olabilir. Nitekim Marc Jacobs gibi yüksek enerjili kombinler yapmanız mümkün. Dijital baskıları, beyazları, militer akımı alın karıştırın, yakıştırın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler