Kamu-Sen'den açıklama

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, ''Siyasi iradenin, muhtemel ekonomik krizin etkilerinin en aza indirilmesi için bir an önce Ekonomik ve Sosyal Konsey'i toplantıya davet etmesi gereklidir'' denildi.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 14:53
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen'in yazılı açıklamasında, ''milyonlarca kamu emekçisinin umutla beklediği'' ek ödemelerin hala maaşlara yansıtılmamasının, bazı kurumlarda çalışanların ek ödemelerinin netleşmemesinin ve dünyayı sarsan ekonomik sorunların Türkiye'de de hissedilmeye başlamasının vatandaşları endişelendirdiği ifade edildi.

Şu anda kamuoyunda ''kriz'' diye nitelendirilen durumun, aslında büyük bir krizin öncü dalgaları olduğu savunulan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
''Tüm dünya ekonomik krizi gündemin odağına oturtmuş, çıkış yollarını aramakta, çözüm önerileri üretmektedir. Ne yazık ki Türkiye'de krize ilişkin tek bir somut çalışma yapılmamakta, vatandaşlarımızın olumsuzluklardan en az zararla çıkması için hiçbir tedbir alınmamaktadır. Ekonomik kriz yavaş yavaş ülkemizi etkilemeye başlamışken, gündem değiştirerek gerçekleri örtbas etmeye çalışmak, 'krizi fırsata dönüştüreceğiz' diyerek milleti oyalamak, akılcı bir yaklaşım değildir. Siyasi iradenin durumun vahametini kavrayarak, sorunlara ciddiyetle yaklaşması ve sosyal tarafların görüş ve önerilerinin dikkate alınarak muhtemel ekonomik krizin etkilerinin en aza indirilmesi için bir an önce Ekonomik ve Sosyal Konsey'i toplantıya davet etmesi gerekliliğini arz etmektedir. Türk milleti bu bayramı, endişeli bir şekilde karşılamamalıdır. Endişelerinin giderilmesi için siyasi iradenin bir an önce çağrımıza kulak vermesini istiyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler