Kıbrıs'ta resmi propaganda süreci

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimine yönelik resmi propaganda dönemi bugün başladı.

Yayınlanma: 23.03.2010 - 09:56
Abone Ol google-news

6'sı bağımsız 7 adayın yarıştığı seçimlerin propaganda döneminde adaylar, medya ağırlıklı bir süreci tercih ediyor. Adayların bazıları internet ortamını da propagandalarına dahil ederek halkın ulaşabileceği siteler hazırlıyor.

Bazı adaylar mitingler düzenleyerek halka de seslenecek, ancak çoğu meydanlara çıkmak yerine iletişim araçlarını kullanmaya hazırlanıyor.


Talat: Ya dün ya dünya

"Asıl şimdi başlıyor" ve "Ya dün ya dünya" sloganı ve nar sembolüyle seçimlere hazırlanan bağımsız aday Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, propaganda çalışmalarını, doğum yeri olan Girne'deki Ozanköy'ü ziyaretiyle bugün başladı.

Talat, propaganda kampanyası çerçevesinde bugün ayrıca Lefkoşa'da Lokmacı Sınır Kapısı'nda basın toplantısı düzenleyecek ve kent içinde ziyaretlerde bulunacak.

Seçim propagandasında kırmızı rengi kullanan Talat, "www.talat-kktc.org" sitesinden de halka ulaşıyor.

Mehmet Ali Talat, propaganda döneminde çeşitli bölgelerde miting ve toplantılar da düzenleyecek.


Eroğlu: Halk geliyor fark geliyor

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Başbakan Derviş Eroğlu ise "Halk geliyor fark geliyor" ve "Fark var arkasında halk var" sloganları ve UBP'nin turuncu güneş amblemiyle propaganda yapıyor.

Resmi propaganda döneminin başladığı bu sabah UBP'liler, Başbakanlık yakınlarında bayrak sallayarak halkı selamladı.

"www.eroglu2010.com" sitesinden de halka ulaşacak olan Eroğlu, propaganda döneminde çeşitli bölgelerde miting ve toplantılar yapacak.


Ertuğruloğlu: Sil baştan

Bağımsız aday Tahsin Ertuğruloğlu ise propaganda sürecinde sarı zemin üzerine siyah onay işaretini amblem olarak kullanacak.

"Sil baştan" sloganıyla yürüteceği seçim propagandasında miting yapmayacak olan Ertuğruloğlu, radyo, televizyon ve yazılı basından halka ulaşacak ve köy ziyaretleri düzenleyecek.

İnternet sayfası da hazırlayacak olan Ertuğruloğlu, bu hafta içerisinde düzenleyeceği basın toplantısıyla seçim bildirisini açıklayacak ve müziğini tanıtacak.


Tümkan: Kusursuz birleşme

Bağımsız aday Mustafa Kemal Tümkan da "Kusursuz birleşme" sloganıyla sürdüreceği propaganda sürecinde anahtarı amblem olarak kullanacak. Tümkan, propaganda süreci için yaklaşık 18 bin TL kaynak ayırdı.


Kaymak: Aklı başında insan arıyorum

Seçimlere bağımsız aday olarak katılan Ayhan Kaymak da 4 bin TL ayırdığı seçim propagandasında, "Aklı başında insan arıyorum" sloganını kullanacak.

Amblem olarak kendine feneri seçen Ayhan Kaymak, propagandasını radyo ve televizyon programlarıyla yürütecek.


Beşiktepeli: Çankaya'dan değil, Dikili taştan sesimizi dünyaya duyuracağız"

Bağımsız adaylardan Zeki Beşiktepeli de yaklaşık 15-20 bin TL ayırdığı propaganda sürecinde, "Çankaya'dan Değil, Dikili Taştan Dünyaya Sesimizi Duyuracağız" sloganını kullanacak.

Amblem olarak yasemini kullanacak olan Beşiktepeli, miting düzenlemeyecek.
Facebook'ta hayran sayfası bulunan Beşiktepeli, televizyon ve radyo programlarıyla köy gezilerine ağırlık verecek.


Kırdağ: Yalan dolanın bittiği yerde adalet için

Arif Salih Kırdağ da bağımsız aday olarak katıldığı seçimde, "Yalan Dolanın Bittiği Yerde Adalet İçin, Özgürlük İçin, Kıbrıs Sorununa Siyasi Bir Çözüm Bulmak İçin Cesur Yürekli Kıbrıs Türk Halkının Adayıyım" sloganını kullanacak.

Propaganda için belirli bir bütçe ayırmayan Kırdağ, amblem olarak mavi zemin üzerine terazi kullanacak.

Propaganda sürecinde bölgelerde mitingler düzenleyecek olan Kırdağ, radyo ve televizyon programlarıyla da halka seslenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler