NATO BİO tatbikatı başladı

NATO'nun genellikle eski Sovyet Birliği ve Doğu Bloku ülkeleriyle yaptığı Barış İçin Ortaklık (BİO) programları kapsamındaki ''Cooperative Longbow/Lancer-2008'' komuta tatbikatı Erivan'da başladı. NATO ve BİO programına katılan ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirme temelinde hayata geçirilen tatbikata 16 ülkeden temsilci katılıyor.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 18:54
Abone Ol google-news

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, tatbikatın başlangıcındaki açıklamasında, ülkesinin barış ve istikrara büyük önem verdiğini söyleyerek, bu kapsamda NATO BİO tatbikatının da ayrı bir önemi olduğu düşüncesini dile getirdi.

NATO ve BİO programına katılan ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirme temelinde hayata geçirilen tatbikata 16 ülkeden temsilci katılıyor. Hayali bir kriz bölgesinde Birleşmiş Milletler çatısı altında yapılması öngörülen çalışmaları konu alan tatbikat iki aşamada yapılacak ve 20 Ekim'e kadar sürecek.

Ermenistan Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Arşaluys Partyan da tatbikatlara Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya'nın katılmadığını söyledi. Gürcistan'ın tatbikatlara katılmama sebebinin bilindiğini belirten Partyan, ''Türkiye, Azerbaycan ve Rusya'yı da davet etmiştik. Daveti kabul edip etmemeleri kendi kararlarıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler