'Bilgi Mabedi Kütüphaneler'

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46. Kütüphane Haftası'nı bu yıl ''Bilgi Mabedi'' kütüphaneler ana teması çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Yayınlanma: 25.03.2010 - 11:44
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlanacak hafta boyunca Ankaralı okurlar, birçok yazar ve akademisyenle buluşma imkanı bulacak.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, 29 Mart Pazartesi saat 10.00'da Milli Kütüphane Başkanlığı Konferans Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı resmi açılış töreniyle başlayacak. Daha sonra aynı salonda Adalet Ağaoğlu'nun açılış konferansı yapılacak.

''2009'da Basında Kitap ve Kütüphane'' konulu VTR ile ''Sıra Dışı Okullar Belgeseli'nin gösterimi, ''Ayaklı Kütüphaneler'' isimli söyleşi gerçekleştirilecek.

Ayrıca Bakanlık tarafından düzenlenen, ''Kütüphane ve Kitap Sevgisi'' konulu afiş yarışmasında dereceye giren eserlerden oluşan serginin açılışı ve ödül töreni gerçekleştirilecek.

Törende, afiş yarışmasında dereceye girenlerin yanı sıra Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi tarafından verilen ''Osman Ersoy Onur Ödülü'', ''Sema Göksel Onur Ödülü'' ve ''Emily Dean Ödülü'' ile Türk Kütüphanecileri Derneği tarafından verilen, ''En iyi Halkla İlişkiler Uygulayan Kütüphane Ödülü'' sahiplerini bulacak.

Hafta kapsamında 4 Nisan'a kadar Ankara Alman Kültür Merkezi, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konferans Salonu, Milli Kütüphane, Büyülü Fener Sineması, TBMM spor tesisleri, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler