Derbinin galibi: Fenerbahçe

Galatasaray ve Fenerbahçe Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe attığı 1 golle maçı önde tamamlamayı başardı.

Yayınlanma: 28.03.2010 - 07:01
Abone Ol google-news

- Hafta arasında hayatını kaybededen Galatasaray eski başkanı Özhan Canaydın için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Taraftarlar 1 dakika boyunca Canaydın'ı ayakta alkışladı.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

- Galatasaraylı oyuncular kalbimizdesin 'Özhan ağabey' pankartı ile sahaya çıktılar. Fenerbahçeli futbolcular ise 'Sayın Özhan Canaydın'ı saygı ile anıyoruz' pankartı ile sahaya çıktılar. Galatasaraylı taraftarlar sarı-lacivertli oyuncuları alkışladı.
 

1.Dakika :Karşılaşma Galatasaray'dan Elano'nun vuruşuyla başladı.

2.Dakika :Galatasaray atağında Mehmet Topal sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine girdi, arkaya doğru yerden pasını verdi ama kimse topa dokunamayınca Vederson tehlikeyi uzaklaştırdı.

3.Dakika :Fenerbahçe atağında Lugano orta alandan ileriye doğru uzun oynadı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

4.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

5.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

6.Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ çaprazdan kaleye şut denedi ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

7.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan çalımlarla çizgiye indi ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmada Bilica son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

8.Dakika :Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine yerden pasını verdi, Vederson sol kanattan içeriye girdi topla buluştu kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.

9.Dakika :Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korneri kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

10.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top üstten auta çıktı.

11.Dakika :Fenerbahçe atağında Andre Santos sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

12.Dakika :Galatasaray atağında Neill ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama savunmada Bilica araya girerek topu uzaklaştırdı.

13.Dakika :Galatasaray'da Mehmet Topal topu elle aldığı için Sarı Kart gördü.

14.Dakika :Galatasaray atağında Keita'nın arapası kaleci Volkan'da kaldı.

16.Dakika :Selçuk'un pasında Guiza ofsayt pozisyonunda kaldı.

17.Dakika :Özer kaleyi uzaktan gördüğü anda şutunu çekti, ancak top doğrudan dışarı çıktı.

18.Dakika :Galatasaray atağında Keita sağdan ortaladı, ancak savunma araya girdi.

19.Dakika :Alex'in pasında Guiza ofsayt pozisyonunda kaldı.

20.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

21.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Leo Franco çıkarak topun sahibi oldu.

22.Dakika :Galatasaray atağında Keita sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.

23.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

24.Dakika :Galatasaray atağında Elano ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

25.Dakika :Galatasaray atağında Caner ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

26.Dakika :Fenerbahçe atağında Özer sağ kanattan ceza sahası içine pasını verdi, Guiza topla buluştu ama topu kontrol edemeyince top savunmada Sabri'de kaldı.

27.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sol kanattan ceza sahası içine girdi açısı dar olmasına rağmen kaleye sert vurdu ve top kaleci Volkan'da kaldı.

28.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu kafayla taca gönderdi.

29.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk ceza sahası dışından kaleye sert vurdu top savunmaya çarparak Guiza'nın önünde kaldı ama hakem Cüneyt Çakır öncesinde Guiza'nın topu elle aldığına karar verdi.

30.Dakika :Galatasaray'da Keita sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

31.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol çaprazdan kaleye sert vurdu ve top üstten auta çıktı.

32.Dakika :Fenerbahçe atağında Lugano orta alandan ileriye doğru uzun oynadı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

33.Dakika :Fenerbahçe atağında Guiza ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

34.Dakika :Galatasaray atağında Keita sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine yerden bekletmeden pasını verdi ve Lugano son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.

35.Dakika :Galatasaray'da Keita sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve kaleci Volkan çıkarak topun sahibi oldu.

37.Dakika :Fenerbahçe'de Mehmet Topuz rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

38.Dakika :Galatasaray'da Elano sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

39.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan ceza sahası içine girmek istedi ama savunmada Lugano araya girerek topu uzaklaştırdı.

40.Dakika :Galatasaray atağında Sabri sağ kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top doğrudan auta çıktı.

41.Dakika :Galatasaray atağında Keita sol kanattan çizgiye indi ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmada Andre Santos kafayla topu kornere gönderdi.

42.Dakika :Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan topla çizgiye indi, orta yapmak istedi ama topu ayağında kontrol edemeyince pozisyon autla sonuçlandı.

44.Dakika :Galatasaray'da Sabri sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

45.Dakika :4. Hakem Süleyman Abay ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

45.Dakika :Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 Beraberlikle sona eriyor.

46.Dakika :Fenerbahçe hakem Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

47.Dakika :Fenerbahçe atağında Alex topla beraber sağ kanatta çizgiye kadar indi ama savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi.

48.Dakika :Galatasaray atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı Keita hareketlendi ama kaleci Volkan çıkarak topun sahibi oldu.

50.Dakika :Fenerbahçe atağında Özer orta alandan sağ kanata doğru pas atmak istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

51.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk orta alan önünden ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.

52.Dakika :Fenerbahçe atağında Özer ceza yayı önünde bekleyen Alex'e pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

54. Dakika: Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ çaprazdan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

55. Dakika: Fenerbahçe atağında Guiza savunmanın arkasına atılan topla buluştu ama hakem Cüneyt Çakır öncesinde ofsayt kararı verdi.

56. Dakika: Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 14 numarayla Mehmet Topal Giren oyuncu 10 numarayla Arda

57. Dakika: Galatasaray gole çok yaklaştı. Jo sol kanatta topla buluştu bekletmeden ceza sahası içine yerden pasını verdi Dos Santos gelişine sert vurdu ve top az farkla direğin dibinden auta çıktı.

58. Dakika: Fenerbahçe atağında Özer sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Leo Franco'da kaldı.

59. Dakika: Bilica kafa pasıyla topu Volkan'a attı ancak top çok uzağına düştü. Volkan uzun bir hamleyle topu kontrol etti.

61. Dakika: Fenerbahçe atağında Andre Santos'un ortasında Leo Franco harika bir planjon ile topa hakim oldu.

62. Dakika: Galatasaray atağında Keita rakiplerinden sıyrılıp içeri ortaladı ancak defans karşıladı.

63. Dakika:Arda'ya yapılan faulden doğan serbest vuruşu içeri orta yaparak kullandı Galatasaray ancak Volkan çıktı ve aldı.

64. Dakika: Milan Baros ısındıktan sonra kulübeye doğru yöneldi ve direktifleri alıyor. Az sonra muhtemelen o da oyuna girecek...

65. Dakika:Selçuk'un soldan ortasında Servet topu kafayla karşıladı.

66. Dakika: Galatasaray'da Caner Erkin, Gökhan Gönül'e yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü...

66. Dakika:Bu arada Fenerbahçe'de Alex yerde kaldı. Alex'in yerde kalmasının nedeni, tribünlerden sırtına atılan su dolu pet şişe...

67. Dakika: Oyun, bu yaşananlarından ardından durdu. Şu anda Alex'in tedavisi yapılıyor... Az sonra da Baros oyuna girecek.

68. Dakika:Galatasaray'da Joe oyundan çıktı...


69. Dakika:Ve Galatasaray'da Milan Baros da oyuna girdi. Milan Baros, çok uzun süredir sahalardan uzaktı.

70. Dakika: Galatasaray'ın belalısı Selçuk Şahin yine yaptı yapacağını... Çok uzun mesafeden sert bir şut çıkardı. Yerden seken top Leo Franco'nun yanından ağlarla buluştu.

72. Dakika: Güiza, rakibi Servet'i geçmek isterken yerde kaldı. Suratını tutan oyuncu kısa süre sonra yerden kalktı.

73. Dakika: Leo Franco yediği hatalı gol yüzünden taraftarın protestosuna maruz kalıyor...

74. Dakika: Golün ardından Fenerbahçe'nin tempoyu düşürme çabası var...

76. Dakika: Galatasaray gol için yükleniyor ancak Fenerbahçe defansı hata yapmıyor.

77. Dakika: Gökhan Gönül'ün harika ara pasına Alex hareketlendi ancak ceza sahası içerisinde Leo Franco topa hakim oldu.

78. Dakika: Galatasaray, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, Arda'nın ortasında top dışa açıldı. Caner doldurdu, yeniden açıldı dışa ancak bu kez da sağ kanatta Arda aldı ve içeri doldurdu. Arkada Lucas Neill aldı ancak iyi kontrol edemeyince bir kez daha içe doldurdu. Top bir kez daha dışarı açıldı, yine Arda aldı, Gökhan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem serbest vuruşa hükmetti.

80. Dakika:Serbest vuruşu Arda kullandı, defans uzaklaştırdı. Ardından bir kez daha içeri dolduruldu, Baros ve Volkan birlikte yükseldi. Hakem faul düdüğünü çaldı.

80. Dakika:Bu pozisyonun ardından itiraz eden Baros sarı kart gördü.

81. Dakika:Galatasaray, gol için yükleniyor... Sağ kanatta Dos Santos aldı ve dışa Servet'e verdi. Tekrar sağ kanada Keita'ya döndüler. Keita ortaladı, defansta Gökhan Gönül kafa ile uzaklaştırdı.

82. Dakika:Bu kez Fenerbahçe hızlı atağa kalktı. Sola atılan topa Vederson hareketlendi ancak Neill son anda kesti.

83. Dakika:Andre Santos, Sabri'den sıyrılıp Alex'e verdi. Alex yeniden Andre Santos'a attı. O da araya kaçan Güiza'yı görmek istedi ancak Neill araya girdi.

83. Dakika:Galatasaray bir kez daha Fenerbahçe kalesine yüklendi ancak yine sonuç alamadı. Caner'in ortasında yan hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.

84. Dakika:Baros, açısı kapanınca dışarıdaki Elano'yu gördü. Bu oyuncunun şutu az farkla yandan auta çıktı.

85. Dakika:Fenerbahçe'de az sonra Gökhan Ünal oyuna girecek...


85. Dakika: Elano uzak noktadaki Keita'yı gördü. Keita, ceza sahasının uç tarafında topu aldı ve rakibini hafif sola çekip şutunu attı ancak o kadar kötü vurdu ki... Tribünler dahi ıslıkladı.

86. Dakika: Fenerbahçe'de Güiza oyundan çıktı.

86. Dakika:Fenerbahçe'de Gökhan Ünal oyuna girdi.


88. Dakika: Arda, taç atışını Fenerbahçe'nin kullanacağını belirten yan hakeme çok sinirlendi. Ancak Cüneyt Çakır atışı Galatasaray'a verdi.

89. Dakika: Vederson soldan ortaladı ancak defans karşıladı.

90. Dakika:Baros'un soldan ortasında Volkan topa hakim oldu...

90. Dakika:Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika eklendi...

90+1 Dakika: Bu kez Arda soldan ortaladı, Vederson uzaklaştırdı, ardından yeniden dolduruldu, Keita ceza sahası içerisinden harika bir şut gönderdi, Volkan da aynı güzellikte karşıladı.

90+2 Dakika:Köşe vuruşu kullanıldı, Volkan çıktı ve aldı.

90+2 Dakika:Fenerbahçe'de Özer Hurmacı oyundan çıktı.

90+3 Dakika:Fenerbahçe, üstünlüğünü korumak istiyor ancak Galatasaray gol için ısrarla yükleniyor...

90+4 Dakika:Galatasaraylılar çok heyecanlandı. Baros'un sağdan ortasında Dos Santos yerde kaldı. Galatasaraylılar penaltı bekledi ancak hakem Cüneyt Çakır devam dedi.

90+5 Dakika:Cüneyt Çakır karşılaşmadaki son düdüğünü çaldı. Dev derbinin galibi Fenerbahçe oldu...


 

İki takımın ilk 11'leri

Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu

Galatasaray: Franco, Sabri, Neill, Servet, Caner, Mehmet Topal, Mustafa, Giovani, Elano, Keita, Jo

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Andre Santos, Özer, Selçuk, Mehmet Topuz, Vederson, Alex, Güiza

Ali Sami Yen Stadı'nda kapılar saat 15.00 itibariyle açıldı ve taraftarlar içeri alınmaya başlandı. İstanbul'da gün boyu etkili olan güneşli hava yerini her geçen dakika ekisi arttıran yağmura bıraktı.

 

Maçtan notlar


Hiddink tribünde, Yıldırım yok

A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink ile yardımcıları da bu akşamki karşılaşmayı tribünden izleyecekler. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 21 günlük hak mahrumiyeti cezası nedeniyle derbiyi tribünden takip edemeyecek.


Özhan Canaydın için kitapçık

Galatasaray Kulübü, hayatını kaybeden eski başkanlardan Özhan Canaydın için bir kitapçık bastırarak, taraftarlara dağıttı. İçeriğinde, Özhan Canaydın'ın fotoğrafları ve yaşam hikayesinin yer aldığı kitapçık, maça gelen taraftarlara statta verildi. Ayrıca sarı-kırmızılı oyuncular merhum Canaydın anısına sahaya kollarında siyah bant ile çıkacaklar.


6 kişiye 1 güvenlik

Derbide, toplam 3 bin 650 güvenlik görevlisi görev yapacak. 22 bin 800 kapasiteli Ali Sami Yen Stadı’nda her 6 kişiye 1 güvenlik görevlisi düşüyor.


Dev derbide 364. randevu

17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 101 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 363 maçtan 137'sini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. “Sarı Kanaryalar”ın attığı toplam 510 gole, “Cim Bom” 463 golle karşılık verdi.


Ligde 104. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçe, 52. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 103 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 42-29 üstünlük kurdu. Ligdeki 32 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 135 gole, sarı-kırmızılılar 102 golle karşılık verebildi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler