Kastamonu'da sel

Kastamonu'nun kıyı kesimindeki İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle, birçok yerleşim bölgesiyle ulaşım ve haberleşme sağlanamıyor. Bölgede etkili olan yağışların ardından ilçede afet yaşandığı belirtilerek, yardım çağrısında bulunulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 17:23
Abone Ol google-news

Kastamonu'nun kıyı kesimindeki İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde dün gece yarısından itibaren birçok yerleşim biriminin selin etkisi altında kaldığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan, Doğanyurt Kaymakamı Ahmet Karatepe, ilçeye bağlı 27 köyden 24'üyle ulaşım ve haberleşmenin sağlanamadığını vurguladı.

Karatepe, ilçede kriz merkezi oluşturulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
''Doğanyurt'un afet bölgesi ilan edilmesi için valiliğimize başvuruda bulunduk. KÖYDES kapsamında köy yollarımızda 2 yıldır yaptığımız bütün çalışmalar yok oldu. Şu anda 24 köyümüzün yolu kapalı bulunuyor. Köylerdeki vatandaşlarımız ilçe merkeziyle ulaşım ve haberleşme sağlayamıyor. Doğanyurt'un il merkeziyle bağlantısını sağlayan karayolu da öğle saatlerine kadar kapalıydı. Karayolları ekipleri bu yolu ulaşıma açtı. Dün gece yarısından bu yana belediye başkanımızla birlikte teyakkuz halindeyiz. İlçe merkezinde 30 evi boşalttık. Devletimiz, bu felaketin üstesinden gelecektir.''

 

İlçeye su verilmiyor

Doğanyurt Belediye Başkanı Nurullah Kayıran ise sel sularının içme suyu şebekesine hasara verdiğini dile getirerek, ilçeye su verilemediğini söyledi.
Kayıran, ''Sular altında kalan şebekedeki hasarı henüz bilemiyoruz. Suların çekilmesinden sonra çalışmaları başlatacağız. Şehir merkezinde de büyük hasar meydana geldi'' diye konuştu.

 

Sel, İnebolu'da etkili oldu

Selden etkilenen İnebolu'da ise bir çok ev ve işyerini su bastı. İnebolu Kaymakamı Dr. İlhan Karakoyun, ilçede oluşturulan kriz merkezinin hasar belirleme çalışmalarına başladığını belirterek, kent merkezinde 8 ev ve 8 işyerinde su baskını nedeniyle hasar meydana geldiğini söyledi.

Sel nedeniyle İnebolu'nun 12 köyünün yolunun ulaşıma kapandığını anlatan Karakoyun, gün içinde sürdürülen çalışmalar sonunda 10 köye ulaşımın sağlandığını, halen 2 köyle ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Karakoyun, Kastamonu İl Özel İdaresi, İller Bankası ile Bayındırlık ve İskan Kastamonu İl Müdürlüğü'nden gelecek teknik elemanların, ilçede hasar belirleme çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Metrekareye 131 kilogram yağış düştü

İnebolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede son 24 saatte metrekareye 131 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, yağışların süreceği uyarısında bulundular.

Bu arada sel nedeniyle birçok bölgede toprak kayması meydana geldiği öğrenilirken, sel suları altında kalan çok sayıda tarım arazisinde de zarar meydana geldiği öğrenildi. Yetkililer, ulaşıma kapanan kimi köylerdeki telefon hatlarının da zarar gördüğünü belirterek, birçok bölgeden haber alamadıklarını da bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler