Metin Şentürk, dünya rekorunu kırdı

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, dünya hız rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 09:15
Abone Ol google-news

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, ''Guinness Rekorlar Kitabı''ndan bir heyetin gözetiminde, otomobille ''Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru''nu kırma denemesini gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda yaklaşık 8 gündür çalışmalarını sürdüren Şentürk, bugün İngiltere'den gelen ''Guinness Rekorlar Kitabı''ndan bir heyetin gözetiminde rekor denemesini yaptı.

Antrenörü Volkan Işık'ın arka araçtan kaskın içerisindeki telsiz tertibatıyla kendisini yönlendirdiği denemeyi sorunsuz bir şekilde tamamlayan Şentürk, sevinç gözyaşları içerisinde eşi Fulya Şentürk, antrenörü Işık ve ekip arkadaşlarına sarılarak bunu kutladı.
Başarısını tüm engellilere ve Türk ulusuna armağan ettiğini belirten Şentürk, ''Garip bir duygu'' içerisinde olduğunu dile getirdi. Otomobilinden bahsederken ''Canavarım'' diyen Şentürk, araçta kendini nasıl hissettiğinin sorulması üzerine, ''Kendimi bir canavarın ağzındaymışım gibi hissettim'' dedi.

Çalışmasının başkanlığını yürüttüğü Dünya Engelliler Vakfı'nın bir projesi olduğunu hatırlatan Şentürk, bununla Türkiye ve tüm dünyadaki engellilerin hayata duruşunun değişeceğine inandığını anlattı.

Çalışmalarında yardım ve desteğinin esirgemeyen yetkililere ve herkese teşekkür eden Şentürk, ''Biz çok çalıştık ama başarımı biraz da bana edilen dualara bağlıyorum'' diye konuştu.
Bir gazetecinin tek rakibiniz THY'ydi değil mi? şeklindeki sorusu üzerine Şentürk, ''Onlar da artık yavaş kalabilir'' şeklinde espri yaptı.

Metin Şentürk de ''Bu rekorunu güzel ülkeme ve güzel ülkemde yaşayan tüm engelli kader arkadaşlarıma armağan ediyorum'' dedi.

Tüm engellilere seslenen Şentürk, ''Evlere kapanmışlara ve kapanmamışlarına diyorum ki lütfen sokağa çıkın, kendi engellerinizi kendiniz kaldırabilirsiniz'' diye konuştu.
Bu arada toplantı öncesinde uzun süre pistte tebrikleri kabul eden Metin Şentürk, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, şarkıcı Kubat ve bazı katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirirken, Kubat'la birlikte nakaratları ''Ağam da şimdi gelir, paşam da şimdi gelir'' şeklindeki türküyü, ''Rekor da şimdi gelir'' diye çevirerek de okudu.
 

Antrenör Işık

Şentürk'ün antrenörü ralli pilotu Volkan Işık ise her şeyin çok iyi geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Bu iş tamamdır, rekoru kırdık. İnandık ve başardık. Çalışmalarımızda havanın güzel olması işimizi kolaylaştırdı. Bugün de havanın sakin olması Metin'i rahatlattı. 300 kilometreye çıkmak kolay değil, bugün de 300 kilometre yaptık.''

 

Guinness rekoru açıkladı

''Guinness Rekorlar Kitabı''ndan bir heyetin gözetiminde Türkiye'nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda bugün denemesini gerçekleştiren Şentürk'ün uydu verilerini inceleyen İngiltere'den gelen Guinness heyeti, daha sonra hava alanında basın toplantısı düzenledi.

Hız rekorunun görüntülerinin izletildiği toplantıda konuşan Guinnes rekorları yetkilisi Aleksandr Vypıraılenko, bu alanda daha önceki rekorun 2005 yılında İngiliz bir görme engelli tarafından, 268 kilometre hızla kırıldığını belirterek, ''Şu anda mutlulukla söyleyebilirim ki Metin, bu rekoru 292.89 ortalama hızla kırmış bulunmakta'' dedi.
''Metin'i tebrik ediyorum ve bunu yeni Guinness rekoru olarak tescil ediyorum''
diye konuşan Aleksandr Vypıraılenko daha sonra Metin Şentürk'e bu konudaki belgesini teslim etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler