Metro saldırısında ölü sayısı 40'a yükseldi

Rusya'nın başkenti Moskova'da 29 Mart'ta Lubyanka ve Park Kulturiy metro istasyonlarına yapılan terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiği bildirildi.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 12:38
Abone Ol google-news

Rusya Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, Moskova'daki bir hastanede tedavi gören metro saldırılarında yaralananlardan birinin daha hayatını kaybettiğini belirterek, ölü sayısının 40'a yükseldiğini söyledi.

Yetkili, saldırılarda yaralanan 82 kişinin tedavisinin başkentteki çeşitli hastanelerde devam ettiğini söyledi.

Bu arada Moskova'daki terörist saldırılarda ölenler dün toprağa verilmeye başlarken, bugün İrina Kuldoşina adlı öğrencinin Yakutsk'ta düzenlenen dini törenin ardından toprağa verildi.

Çalışma ve Sosyal İlişkiler Akademisi 5. sınıf öğrencisi Kuldoşina okula gitmek için bindiği trende Lubyanka istasyonunda yaşamını yitirmişti.

Kuldoşina'nın öğretmenleri ve sınıf arkadaşları, törende yaptıkları konuşmalarda, bu yıl mezun olmaya hazırlanan Kuldoşina'nın son derece düzenli ve sorumluluk sahibi bir kişi olduğunu belirtti.

Yakutia bölge yönetimi, Kuldoşina'nın ailesine 300 bin ruble (15 bin TL) yardım yapılması talimatı verdi.

 

Ölenlerin yakınlarına 650 bin lira

Öte yandan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 29 Mart'ta Moskova ve 31 Mart'ta Dağıstan'ın Kızılyar kasabasında meydana gelen terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına 13 milyon ruble (yaklaşık 650 bin TL) maddi yardımda bulunulması talimatı verdi.

Rus İtar-Tass ajansı, Dağıstan hükümetinin de Kızılyar'daki terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlara 4 milyon rublelik (20 bin TL) bir bütçe ayırdığını belirterek, federal bütçeden de hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarına bütçe ayrıldığını kaydetti.

Terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına 700 bin ruble (35 bin TL), ağır yaralıların yakınlarına 300 bin ruble (15 bin TL) ve hafif yaralıların yakınlarına da 150 bin ruble (7500 TL) yardımda bulunulacak.

Rus hükümeti, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ayrıca cenazelerin defnedilmesi için 18 bin ruble (900 TL) yardım yapacak.

Dağıstan hükümetine Kızılyar'daki terörist saldırıda ölen ve yaralananların listesini Acil Durumlar Bakanlığına iletmesi ve Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin'e de bütçeden Dağıstan'a listeye göre para aktarılması talimatı verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler