Eryılmaz'dan 'mal beyanı' çağrısı

Çankaya Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili ses kaydı yayınlanan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, mal bildirim belgesini belediyenin internet sitesinde yayınladı. Eryılmaz, ''Bugüne dek bana ve aileme ait mal varlığında artış olmadığı belgelerle de gözler önündedir" diyerek, diğer belediye başkanlarını da mal varlıklarını kamuoyuna açıklamaya davet etti.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 11:52
Abone Ol google-news

Çankaya Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili ses kaydı yayınlanan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, mal bildirim belgesini belediyenin internet sitesinde yayınladı. Eryılmaz, diğer belediye başkanlarını mal varlıklarını kamuoyuna açıklamaya davet etti. Eryılmaz yaptığı açıklamada, “Benim alnım ak, vicdanım temiz” diyerek, sosyal belediyecilik ilkelerine sonuna dek bağlı kalıp sorumluluklarını yerine getirdiğini söyledi.

Göreve geldiğinde açıkladığı mal beyanında, bugüne kadar hiçbir artış olmadığını ifade eden Eryılmaz, “2004 yılında eşimin ve benim mal varlığımı açıklamış, 2005 yılında eşime ait bir kooperatif hissesi ve bir binek aracın satılıp araba aldığımıza dair değişikliği de beyan etmiştim. Bugüne dek bana ve aileme ait mal varlığında artış olmadığı belgelerle de gözler önündedir. Yurttaşlık bilinciyle belediye başkanlarını benzer bir şekilde şeffaf tutum sergilemeye davet ediyorum” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin “AKP’nin gündem değiştirme oyununun kurbanı” olarak seçildiğinin savunan Eryılmaz şunları kaydetti: “Temiz toplum özlemiyle kılı kırk yararak iş görmeyi temel düstur olarak belirleyen Çankaya Belediyesi, AKP’nin kirli çamaşırlarına karşı asla rehin alınamaz, buna izin vermeyiz. Bizim sosyal belediyecilik anlayışımız ve inancımızla yaptıklarımızı AKP’nin ne sönmüş ampulü, ne de deniz feneri karartamaz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler