Genç'ten Gül'e protesto

TBMM'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışında ilk tören Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı. Meclis'teki ilk törene, parti liderleri ve milletvekilleri katıldı. Mecliste düzenlenen törende Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı'nı protesto ederek salondan ayrıldı.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 11:56
Abone Ol google-news

TBMM’nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılışında ilk tören Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı.

Genç, salonu terk etti

Toptan, konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kürsüye davet etti.
Bu arada, ayağa kalkan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç Cumhurbaşkanı'nı protesto etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Genel Kurul Salonu’nda açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelirken, Genç’in protestosuyla karşılaştı. Daha önce rektör atamaları konusunda tavrını değiştirmezse Gül’ü protesto edeceğini açıklayan Genç dediğini yaptı.

Genç, oturduğu yerden kalkarak Gül’e karşı, “Laik demokratik cumhuriyetin ilkelerine uymayan biri o Köşk'te oturamaz. Orada Atatürk’ün izleri kalmadı. Sizi protesto ediyorum” şeklindeki sözleri üzerine, Genel Kurul salonunda kısa süreli şaşkınlık yaşandı.

Ardından AKP’liler tepki gösterdi. Bazı AKP’li milletvekilleri Genç’e, “Defol git, bu salondan çık” diye tepki gösterdiler.

Bunun üzerine araya giren Toptan, “Sayın Genç, ayıp oluyor, lütfen oturun yerinize” dedi ve AKP sıralarına dönerek, sessizlik istedi, Gül'ün konuşmasına devam etmesini istedi. Kısa bir süre şaşkınlık geçiren Gül de, konuşmasına devam etti.
 

CHP'liler ayağa kalkmadı

Abdullah Gül'ü protesto eden ikinci bir grup da CHP'lilerde. Onlar protestolarını daha pasif bir şekilde gerçekleştirdiler ve Gül'ün salona girişinde ayağa kalmadılar.

 

Açılış töreni

Köksal Toptan, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla saat 14.00'te TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Meclis’teki ilk törene Meclis Başkanvekilleri Güldal Mumcu, Eyüp Cenap Gülpınar, Nevzat Pakdil, TBMM İdare Amirleri ve katip üyeler hazır bulundu. MHP Lideri Devlet Bahçeli ve grup başkanvekilleri ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP’li milletvekilleri de törende hazır bulananlar arasındaydı.

 

AKP'li yöneticiler yetişemedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılmadığı törene Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Kemal Anadol ve çok sayıda CHP’li milletvekili katıldı. AKP Grup yönetiminin yetişemediği törene AKP’den de çok sayıda milletvekili hazır bulundu. Bakanlar Kurulu toplantısının devam etmesi nedeniyle Hükümeti temsilen kimse katılamadı. Yasama yılı saat 15.00’de Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın açış konuşmasıyla devam edecek. Bu arada Bahçeli ile Türk milletvekilleriyle tek tek bayramlaştılar. CHP'li milletvekilleri ise son günlerde AKP hakkında yolsuzlukları belgeleyen Kemal Kılıçdaoğlu'nu iki kez kutladılar.

 

Toptan'ın konuşması

TBMM Genel Kurulunda, 23. Dönem 3. Yasama Yılının açış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Toptan, AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'yi saygıyla anarak, milletvekillerini saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından, Ramazan Bayramı nedeniyle Türk milletinin ve milletvekillerinin bayramını kutlayan Toptan, ''Barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen bayramlar, insanların huzur bulduğu, haz duyduğu, umutlarının canlandığı özel günlerdir. Böylesine anlamlı bir günde yeni yasama yılını açmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' dedi.

Son günlerde yaşanan küresel dalgalanmalar nedeniyle dünya ekonomilerinin derinden etkilendiğini belirten Toptan, ''Dünya piyasalarını sarsan bu ekonomik kriz ortamlarının iyi değerlendirilmesi halinde, Türkiye gibi kalkınma yolunda ilerleyen ülkeler için yeni fırsatlar sunabileceğinin ileri sürüldüğünü'' söyledi.

Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ülke içerisinde yaşanan tartışmalarla enerjimizin tümünü bu yolda tüketmek yerine, bir taraftan dünya piyasalarını derinden etkileyen küresel krize karşı gerekli önlemleri almalı, diğer taraftan da bu ortamın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.
Geçmişte yaşadığımız krizler sonrasında alınan yapısal tedbirler sayesinde ekonomik alt yapısı güçlenmiş, risklere karşı dayanıklı hale gelmiş olan ülkemizin bu belirsiz ortamdan başarıyla çıkacağına inancım tamdır.
"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler