Bursaspor şampiyonluğa koşuyor

Turkcell Süper Lig'de bugün 2 maç yapıldı. Bursaspor, Antalyaspor'u 2-1 yenerek 28. haftada da liderliğini sürdürdü.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 16:38
Abone Ol google-news

Kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Antalyaspor karşısında, Necati'nin 7. dakikada attığı golle 1-0 yenik duruma düşen Lider Bursaspor, 14. dakikada kalecisi İvankov'un penaltı golüyle önce eşitliği yakaladı, ardında da 78. dakikada Ömer Erdoğan'ın attığı golle hem maçı 2-1 kazandı, hem de ligde 28. haftada da liderlik koltuğunu korudu.

Turkcell Süper Lig'de zirvede yer alan Bursaspor'un Antalyaspor ile oynadığı maça, Bursasporlu taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Yeşil-beyazlı taraftarlar, biletlerin satışa çıktığı gün iki saatte tükendiği maç için tribünleri, karşılaşmanın başlamasına 2 saat kala tamamen doldurdu.

Maç başlamadan atkı ve bayraklarla tezahürat yapan Bursaporlu taraftarlar, kardeş takım Ankaragücü'nü de unutmadı. Dün akşamki Beşiktaş maçında 16. dakikada ''Şampiyon Bursaspor'' diye bağıran sarı-lacivertli taraftarlara karşılık olarak Bursaspor tribünlerinden de ''Gururluyuz güçlüyüz, çünkü biz Ankaragüçlüyüz'' tezahüratları yankılandı. Maçın 6. dakikasında geleneksel hale geldiği gibi yine tribünlerde Ankaragücü lehine tezahürat yükseldi.
Taraftarlar, her zaman olduğu gibi futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak ''yumruk şov'' yaptırdı. Atatürk Stadı'nın açık kale arkasındaki bölüme iki elektrik direği arasında büyük boyutta yeşil-beyazlı bayrak asıldı.

Bu arada maraton tribünde açılan, üzerinde şampiyonluk göremeyen Bursaspor taraftarlarına hitaben, ''Ruhumuzu Huzuru Erdirmeye O Kadar Yakınsınız ki...'' yazılı pankart büyük ilgi gördü. Tribünlerde ayrıca ''Adı aşk bu eziyetin'', ''Seni annem gibi sevdim'' yazılı pankartlar da açıldı.

Bursasporlu futbolcular sahaya çıktığında tribünlerde büyük bir gürültü koparken, taraftarlar yanlarında getirdikleri yeşil-beyazlı balonları da saldı. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maç için, 100'ü aşkın basın mensubunun akredite yaptırdığı bildirildi. Bu arada, Almanya'nın Futball Magazin ve Gegengerade gazetelerinde çalışan 4 Alman muhabir, karşılaşmayı basın tribününde izledi.

Alman basın mensuplarının, hazırladıkları Turcell Süper Ligi ile ilgili geniş çaplı bir araştırma için dün akşam Ankara'da oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçını da izledikleri öğrenildi.

 

Maçtan notlar

Karşılaşmaya hızlı başlayan Antalyaspor, aradığı golü 7. dakikada buldu. Gelişen hızlı atakta, sağ kanattan hareketlenen Tita, topu arka direğe doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Necati, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 0-1

14. dakikada Bursaspor beraberliği yakaladı. Ali Tandoğan'ın pasıyla hareketlenen Sercan'ın ceza sahası içinde Orhan'ın müdahalesiyle yerde kalmasını, hakem Bülent Yıldırım ''penaltı'' olarak değerlendirdi. Atışı kullanan ''penaltı ustası'' kaleci Ivankov, topu filelere gönderdi: 1-1.

17. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan hareketlenen Volkan, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Sercan'ın vuruşunda top rakip defanstan döndü. Dönen topu, Batalla tamamladı, Antalyaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

21. dakikada Batalla'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Ali Tandoğan'ın yakın mesafeden orta-şut karışımı vuruşunda, defansa da çarpan top, kaleci Ömer'de kaldı.

İlk yarı, karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

48. dakikada Bursaspor'un sağ kanattan kazandığı serbest atışı kullanan Ali Tandoğan, topu ön direğe ortaladı. İbrahim'in gelişine vuruşunda top, yandan auta çıktı.

55. dakikada Antalyaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Necati, korner çizgisine yakın bir mesafeden topu kaleye doğru gönderdi. Kaleye paralel giden topu Ivankov, son anda tokatlayarak ceza sahası dışına çıkardı.

66. dakikada Bursaspor atağında Batalla'nın pasında topla ceza sahasının dışında buluşan Ergiç, topa sert vurdu. Yerden köşeye giden meşin yuvarlak, kaleci Ömer'de kaldı.

71. dakikada Bursaspor atağında Ali Tandoğan, ceza yayı önünde bulduğu topu, aşırtma bir pasla kale alanına doğru gönderdi. Batalla, yakın mesafeden topa kafayla kötü vurunca, pozisyon autla sonuçlandı.

75. dakikada Bursaspor, net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan hareketlenen Ozan İpek, topu sert bir vuruşla ön direğe doğru gönderdi. Sercan'ın gelişine vuruşunda kaleye giden topu, Ömer son anda tokatlayarak kornere çeldi.

78. dakikada Bursaspor, üstünlük golünü buldu. Sol kanattan hareketlenen Ozan İpek, son çizgiye indiğinde topu kaleye paralel ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Ömer Erdoğan, plase bir vuruşla topu filelere göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi.

81. dakikada Bursaspor atağında soldan hareketlenen Ozan İpek, topu ön direğe ortaladı. Rakip defans oyuncusunu şık bir vücut çalımıyla geçen Sercan, kaleci Ömer ile karşı karşıya kaldı. Ömer, zamanında müdahaleyle topu kornere çeldi.

90 artı 1'inci dakikada Bursaspor'da sol kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Ali Tandoğan, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Iglesias'ın vuruşunda top, yan direkten döndü.

Maç, 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler