'İki ülke için önemli bir adım'

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, hafta sonu ülkesine gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretini, "iki kardeş ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım" olarak nitelendirdi. Berdimuhamedov başkanlığında yapılan bakanlar kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan'ın Aşkabat'a yapacağı ziyaret ele alındı.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 15:33
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3-4 Ekimde Aşkabat'ı ziyaret edeceğini belirten Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, "Biz bu ziyareti, iki kardeş ülkenin neticeli işbirliğini geliştirme açısından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Berdimuhamedov, "Halklarımızı kardeşlik, diyaloğa dayanan ilişkiler ve manevi bağlarımız yakınlaştırıyor" ifadesini kullandı. Türkmen lideri, "ülkesinin diyaloğa dayanan siyasetini hayata geçirmede partner ülkelerle yapıcı ilişkileri her zaman geliştireceğini ve küresel barış için, doğal kaynaklar açısından muazzam potansiyelini değerlendireceğini" söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 3 Ekim günü akşam saatlerinde başkent Aşkabat'a gelmesi ve aynı gün Berdimuhamedov ile bir araya gelmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler