27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali başladı

27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin açılışı, Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 05.04.2010 - 21:06
Abone Ol google-news

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 27'ncisi düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'ndaki açılışına, Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay, yabancı ülke büyükelçileri, eski bakanlar, siyasetçiler, sanatçılar ve müzikseverler katıldı. Konser öncesinde bir konuşma yapan Bakan Günay, festivalin Ankara için güzel bir gelenek haline geldiğini ifade ederek, ''Cumhuriyet'in çağdaş başkenti Ankara'nın bu tür sanat etkinliklerine çok ihtiyacı olduğunu'' dile getirdi.

Günay, festivalin Ankara adına bu hafta gerçekleşen ikinci güzel olay olduğunu belirterek, TCDD Genel Müdürlüğünce bakım istasyonu olarak bir süre işletilen, daha sonra kullanılmayan CER Atölyeleri'nin bir kaç gün önce sanat merkezi olarak hizmete açıldığını anımsattı. Ankara'daki eski konservatuvar binasının çağdaş sahne sanatları müzesi, aynı zamanda bir kültür merkezi haline getirileceğini kaydeden Günay, Opera binasının yanında inşaat halindeki yere senfoni için bina yapılacağını söyledi. Günay, ''Umuyorum ki Cumhuriyet'in 100. yılına varmadan Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği bir başkenti ve Türkiye'yi hep birlikte kurmaya çalışacağız'' dedi.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Başman da geleneksel hale gelen festivalde Ankaralı müzikseverlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara'da son yıllarda müzik ve sanat alanlarında önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Başman, festivalin açılış ve kapanış konserlerinin akademik orkestralarca yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası, Nejat Başeğmezler'in festival için hazırladığı ''Bir Festival Uvertürü'' adlı eserini müzikseverlerin beğenisine sundu. Orkestra, Fransız piyanist Laure Favre-Kahn eşliğinde de Ravel'in ''Sol Majör Konçertosu'' ile Çaykovski'nin ''6. Senfoni'' eserlerini seslendirdi.

Öte yandan festival kapsamında, Osman Ürper'in ''Dansa Dair'' sergisi de MEB Şura Salonu'nda fotoğrafseverlerle buluştu. Başkentlilerin yedi ayrı salonda 23 etkinlik izleyebileceği, Türkiye dışında 16 ülkenin sanatçılarının da katılımıyla gerçekleşecek festival, 30 Nisan akşamına kadar sanatseverleri bir araya getirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler