Cumhuriyet Mobil yayında

"Cumhuriyet Mobil" bugün yayına giriyor. Cumhuriyet, geliştirilen yeni uygulamayla Türkiye ve dünya gündemini cebinize sığdırıyor. Cumhuriyet okurları, hazırlanan yeni sayfayla haberleri cep telefonlarından ücretsiz olarak okuyabilecekler. Cumhuriyet haberlerini cep telefonundan izleyebilmek için internete bağlanabilen bir cep telefonuna sahip olmak ve telefon tarayıcısına "http://m.cumhuriyet.com.tr" adresini girmek yeterli. Cep telefonuna program yüklemek ya da özel bir ayar yapmak gerekmiyor.

Yayınlanma: 06.04.2010 - 06:05
Abone Ol google-news

Cumhuriyet haberlerini internet üzerinden izleyebilmek için artık bilgisayar başında oturmaya gerek kalmadı. Cumhuriyet'in cep telefonları için hazırladığı yeni sayfa yayına girdi. Cumhuriyet okurları bu uygulamayla, Türkiye ve dünya gündemini artık cep telefonlarından rahatça izleyebilecekler. Cumhuriyet haberlerini cep telefonundan izleyebilmek için internete bağlanabilen bir cep telefonuna sahip olmak ve telefon tarayıcısına "http://m.cumhuriyet.com.tr" adresini girmek yeterli. Cep telefonuna program yüklemek ya da özel bir ayar yapmak gerekmiyor.

Cumhuriyet'in cep telefonları için hazırladığı yeni sayfa, neredeyse tüm telefon markaları tarafından okunabilecek şekilde tasarlandı. Haberler, bilgisayar ekranına göre çok daha küçük olan telefon ekranlarından da rahatça okunabiliyor. Cumhuriyet'in cep telefonları için oluşturduğu sayfa, Cumhuriyet Haber Portalı'nda yayınlanan tüm haberleri içeriyor. Dilerseniz, gündemin öne çıkan haberlerine hızlıca göz atabilir, "Son dakika" bölümüne girip gelişmeleri dakikası dakikasına izleyebilirsiniz. Cumhuriyet Mobil sayfaları sürekli güncelleniyor. Kimi günler, yayınlanan haber sayısı 200'e ulaşıyor.




24 Bölüm


Cumhuriyet Mobil sayfası 24 bölümden oluşuyor. Siyaset, Türkiye,dünya, ekonomi, kültür-sanat, spor, hava durumu gibi geleneksel bölümlerin yanı sıra, sağlık, çevre, çalışma yaşamı, eğitim, kitap, bilim- teknik, gezi, tarım gibi özel bölümler de var.

Cumhuriyet okurlarının görüş yazıları  "Olaylar ve Görüşler" bölümünde yer alıyor. "Söyleşi", "Dosyalar" ve "belge arşivi" gibi bölümler de ilginizi çekebilir.




iPhone için özel tasarım


"Cumhuriyet Mobil" kapsamında Apple'ın iPhone'u için özel bir sayfa tasarlandı. Bu tasarımda, iPhone'un sağladığı teknolojik olanaklar,ekran genişliği ve  dokunmatik özellikleri dikkate alındı. Cumhuriyet haberlerini daha rahat okuyabilmesi tasarım değiştirildi. iPhone için oluşturulan sayfada ayrıca Cumhuriyet çizerlerinin karikatürleri de yer alıyor.

iPhone için ayrıca özel bir yazılım da geliştirildi. Cumhuriyet'in iPhone yazılımı önümüzdeki aydan itibaren "Apple Store"da yer alacak ve okurlar tarafından ücretsiz olarak indirilebilecek.




İnternette 12 yıl 

İnternet üzerinde 1998 yılında "gazete" gibi yayınlanmaya başlayan ve "e-gazete"nin ilk örneklerinden olan Cumhuriyet, 2008 yılında haber portalı ile okurun karşısına çıktı. Aynı yıl Cumhuriyet kitapları için "www.kitap.cumhuriyeti.com.tr" adresinde oluşturulan Internet sayfası yayına açıldı.

2010 yılı başında www.cumhuriyet.com.tr'de "İngilizce" bölümü yayına girdi.

Cumhuriyet'in internette yer alan "elektronik gazetesi" bugün 5 bin aboneye sahip. Gazeteyi gidip bayiden almak yerine Internet üzerinden okumak isteyenler için abonelik ücreti yıllık 100 lira. Abonelerin yaklaşık yüzde 65'i yurt dışından. Cumhuriyet'in elektronik gazetesine abone olanlar, gazetenin kağıt baskısının aynen okuyabiliyorlar. Ayrıca  Cumhuriyet'in internette yayına girdiği tarihten (1988) bu yana tüm haber arşivine de ulaşabiliyorlar.

Cumhuriyet Haber Portalı ise günlük gelişmeleri anında izlemek isteyen Cumhuriyet okurları için tasarlandı ve ücretsiz. Portala ulaşabilmek için "www.cumhuriyet.com.tr" adresine bağlanmak yeterli. Cumhuriyet Haber Portalı'nı günde ortalama 55 bin kişi izliyor. Ayda çekilen sayfa sayısı ise Mart ayında 7 milyon 850 bin sayfaya ulaştı.

Cumhuriyet Haber Portalı'nın Türkiye dışında en çok okunduğu ülkeler sırasıyla Almanya, ABD,  İngiltere, Hollanda, Fransa, İsviçre, Kanada, Avusturya, Avustralya, Rusya ve Belçika.

Cep telefonları için geliştirilen "mobil" uygulamayla Cumhuriyet, bir yeniliğe daha imza atmış oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler