21 yıl sonra aynı sahnede

Zülfü Livaneli ve Yunanlı müzisyen Mikis Theodorakis’in şarkıları 21 yıl sonra aynı gün aynı sahnede 9 Ekim’de Köln Filarmoni Orkestrası’nın sahnesinde buluşuyor.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 10:31
Abone Ol google-news

Türk-Yunan Barış İnisiyatifinin temelini attıkları 1987 yılının 9 Ekiminde, Almanyadaki Köln Filarmoni Orkestrasının sahnesinde konser veren Zülfü Livaneli ve Yunanlı müzisyen Mikis Theodorakisin, 21 yıl sonra aynı gün aynı sahnede besteleri buluşuyor. İnisiyatifin 21inci, Türkiye-Almanya Kültür Forumunun ise 15inci kuruluş yıldönümünün kutlanması amacıyla planlanan konserin ilk bölümünde, Avrupa Filarmoni Orkestrası, Livaneli ve Theodorakisin rapsodilerini çalacak. İkinci bölümde ise Yunanistanın güçlü sesi Maria Farandouri, 80 kişilik orkestra eşliğinde Livanelinin şarkılarını Yunanca olarak seslendirecek.

 

Theodorakis hasta 

Yunan-Türk Rapsodileribaşlıklı konserde dinleyici koltuğundaki yerini alacağını söyleyen Livaneli, 21 yıl önce sevgili dostum Mikis Theodorakis’le aynı binada konser vermiştik. Çok güzel geçtiğini ve büyük bir kalabalık olduğunu hatırlıyorum. Bu sefer Theodorakis hastalık ve yaşlılığından dolayı orada olamayacak. Her şey bana dün gibi geliyor. Zamanın bu kadar hızlı geçmesi hüzün vericidiyerek geçmişi yâd ediyor.

 

Barış ve sanat 

Almanya’da yayımlanan Mutluluk romanının tanıtımı için çeşitli etkinliklere de katılacağını belirten Livaneli, şef Istvan Denesin yönetiminde trompetçi Otto Sauter ve çellist Julius Berger gibi Almanyanın dünyaca ünlü sanatçılarının orkestraya eşlik edeceklerinin altını çiziyor. Ve gelecek yıl Türkiye ve Yunanistanda tekrarlanması planlanan konserle geçmişte Theodorakisle birlikte verdikleri diğer birçok konserin amacını, Ömrüm boyunca uluslararasında sanat yoluyla kurulan ilişkilerin en sağlıklı ilişkiler olduğunu, sanatın barış kültürüne önemli katkısı olduğunu düşündümdiyerek özetliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler