Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde "Umutları yıktılar" başlığıyla faili meçhul ailelerine verilen sözlerin unutulduğu belirtiliyor. Haberde CHP'nin, AKP'yi "samimi olmamakla" suçladığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 10.04.2010 - 05:57
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET 

Umutları yıktılar

“Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması” için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması önerisinin AKP oylarıyla gündeme alınmaması tepki çekti. Önergenin sahibi Ali Rıza Öztürk, şubat ayında Meclis’i ziyaret eden ailelere bütün grupların “umut verdiğini” vurgulayarak “Abdi İpekçi’nin kızının babasının kanlı gömleğini göstermesi unutulmadı. Aileler oraya pikniğe gelmedi, onlara umut verildi. Ama AKP sözünde durmadı” dedi.


HÜRRİYET

Nükleer şerpa

Washington'da pazartesi günü başlayacak Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde Türkiye'nin şerpası, Başbakanlık uluslararası güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan olacak.

MİLLİYET

Türk bankaları parmak ısırtıyor

Yabancı yatırımcı dünyayı sarsan krizden daha da güçlü çıkan Türk bankalarının hisselerine hücum etti. İstanbul Borsası haftayı tüm zamanların rekoruyla kapattı.

 

VATAN

Makamını unuttu

TEKEL işçilerinin protestosuna öfkelenen Meclis Başkanı Şahin tarafsız kanumuyla bağdaşmayan bir tepki gösterdi.


RADİKAL 

Sivil toplum: Topyekun yeni anayasa mümkün

İşçi ve işveren sendikalarıyla meslek birlikleri: Farklı kesim ve görüşleri temsil etsek de, yeni, bütünsel ve demokratik bir anayasa gerektiğine inanıyoruz.

 

AKŞAM

Onun işi delil avlamak

Adı Aysel üzenç. Türkiye'nin ilk ve tek kadın Olay Yeri  İncelem Şefi. 9 yıldır cinayet, gasp, terör olaylarında delil topluyor, suçluları yakalatıyor.

 

SÖZCÜ

Yargıya siyaset egemen olacak

1 numaralı savcı Abdurrahman Yalçınkaya sürpriz basın toplantısında bağımsız yargıya vurgu yaptı ve şöyle dedi:

 

HABERTÜRK

Takı töreni gibi 'oluşum' gecesi

Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi'nin İstanbul'daki konferansına katılanlara TV, altın, parfüm ve hediye çeki dağıtıldı


SABAH

Netanyahu'nun Erdoğan paniği

İsrail Başbakanı, ''Erdoğan İsrail'in nükleer silahı konusunu gündeme getirecek'' korkusuyla ABD'deki zirveden kaçtı.

POSTA

7.5 lira için

Yalova'da fabrikada asgari ücretle çalışan kadın işçiler 7.5 lira fazla para kazanabilmek için akşam mesaiye kaldı. Mesai sonrası evlerine gitmek için bindikleri servis minibüsü aşırı hız yaptı. Karayolları da kaldırım yapmak için yolun ortasına kadar beton bariyer döşemiş, ancak hiçbir uyarı işareti koymamıştı. Minibüs bariyerlere çarptı, 5 işçi kadın parçalanarak öldü.
 

BİRGÜN

Yalçınkaya resti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya Anayasa değişikliği ile ilgili uyarılar yaptı. AKP ise bu açıklamaya tepki gösterdi.

 

TERCÜMAN

İsrail korktu kaçtı

Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ın ABD'deki zirvede, İsrail yönetimini Nükleer Silahların Yayılmasınının önlenmesi Antlaşmasını imzalamaya çağıracağını öğrenince zirveye katılmaktan son anda vazgeçti

 

YENİ ŞAFAK

Yüksek yargı partisi

Anayasa değişikliğine CHP tezleriyle karşı çıkan yüksek yargı temsilcilerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya da dahil oldu. Yalçınkaya, Baykal'ın CHP toplantılarında dile getirdiği eleştirileri tekrarladı.


ZAMAN

Evlatlarımızı komutanlara emanet etmiştik; Birileri bu mayını açıklasın \t

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 7 askeri şehit eden mayınların TSK'ya ait olduğunu ortaya çıkaran Zaman'ın manşeti, Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti.






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler