Altınova'da gerginlik sürüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde iki grup arasında çıkan kavga sonucunda gözaltına alınan 46 kişiden 18'inin ifadelerinin yetişmemesi nedeniyle, beklendiği gibi bugün adliyeye sevk edilmeyeceği öğrenildi. Beldeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 12:02
Abone Ol google-news

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde iki grup arasında çıkan ve 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ve ardından çıkan olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.

 

10 kişi sağlık kontrolünden geçirildi

Aralarında, kamyoneti kavga eden grupların üzerine sürerek 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen Murat A. (18) ile birlikte 10 kişi, gözaltında tutuldukları İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Gazetecilere pişman olduğunu açıklayan Murat A'nın, ehliyetinin bulunmadığı öğrenildi.

 

Yetkililerden sükûnet çağrısı

Bu arada beldede yaklaşık 6 bin kişilik grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, yürüyüş yaptı. ''Altınova bizimdir, bizim kalacak'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları atarak yürüyen vatandaşlara, Altınova Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal seslenerek, sükunet çağrısında bulundu. Akçal, yaptığı konuşmada, acılarının büyük olduğunu, tüm Altınovalılar olarak bu acıyı hissettiklerini ifade ederek, ''Fakat suçluların cezası, devlet tarafından verilecek. Herkesi sükunete ve sabra davet ediyorum'' dedi.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Altınova Belediyesi binasında, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turan, İl Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran ve Altınova Belediye Başkanı Mehmet Akçal ile birlikte durum değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

Olayların, Balıkesir ve Ayvalık'a yakışmadığını dile getiren Hatipoğlu, polis ve jandarma ekiplerinin, istenen takviye güçlerle birlikte, beldede belli noktalarda beklediğini ifade etti.
Hatipoğlu, beldeye giriş ve çıkışların kontrollü yapıldığını belirterek, olaylarla ilgili toplam 46 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 18'inin bugün adliyeye sevk edileceğini bildirdi.
Beldede güvenliğin kontrol altında bulunduğunu ifade eden Hatipoğlu, ''Bizler de özellikle aile büyükleriyle görüşerek, çocuklarına sahip olmalarını istiyoruz. Herkesi sakin olmaya davet ediyorum. Belde sakinlerinden Ramazan Bayramı'nın ruhuna uygun davranmalarını istiyorum'' dedi.

 

 

DTP'ye inceleme izni yok

Olaylarla ilgili incelemelerde bulunmak isteyerek bölgeye gelen DTP'li heyetin, belde girişindeki güvenlik güçlerince beldeye girmeleri engellendi. Heyete, beldedeki ortamın gergin olduğu, ziyaretlerinin halkın tepkisini çekeceği gerekçesiyle, geçiş izni verilmedi. Heyetin, beldeye girmeden Ayvalık'a gitme talepleri de kabul edilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler