Sabancı vefatının 6. yılında anıldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın vefatının altıncı yıldönümünde düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, sevdiği şarkılardan oluşan bir konser gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 11.04.2010 - 13:12
Abone Ol google-news

Sabancı Center'da düzenlenen konserde merhum Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, kızları Dilek ve Sevil Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer, Haluk Dinçer, Serra Sabancı, Sabancı Ailesi'nin diğer üyeleri ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri hazır bulundu. İbrahim Bodur, Ali Koç ve eşi Nevbahar Koç, Erol Evgin, Orhan Gencebay'ın da aralarında bulunduğu iş, sanat ve bilim dünyasının önde gelen isimleri de törene katıldılar.

Törende ilk olarak söz alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Aramızdan ayrılışının 6. yılında dostlarıyla birlikte onu sevdiği şarkılarla, dostlukla, sevgiyle anacağız" dedi. Merhum Sakıp Sabancı'nın ölümünün ardından 5 yıldır bu programı yaptıklarını belirten Sabancı, bu yıldan itibaren bunun sorumluluğunu Dilek Sabancı'nın yürüteceğini, kendisinin de her zaman olduğu gibi elinden geldiği kadar onun yanında olacağını ifade etti.

Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı ise konser öncesinde yaptığı konuşmada, "Bugün merhum Sakıp Sabancı'yı kaybetmemizin üzerinden tam altı yıl geçti. Kendisi iş adamı kimliği, sosyal yönleri ve ailemizin reisi olarak hepimizin hayatında doldurulmaz bir yerlere sahipti. Onu kelimelere sığdırmaksa çok zor. Bu gece onu her yıl olduğu gibi çok sevdiği Türk sanat müziği eserlerini dinleyerek hatırlayacağız. Sakıp Bey dostlarına çok önem verirdi. Dostlarına, arkadaşlarına zaman ayırmak, onlarla vakit geçirmek onun için çok değerliydi. O yüzden de bence onu anmanın en güzel yolu siz birbirinden değerli dostlarıyla bir arada olmak" dedi.

Dilek Sabancı'nın konuşmasının ardından Şef Prof. Dr. Yeşim Altınel Çoban yönetimindeki Sabancı çalışanlarından oluşan Klasik Türk Müziği Korosu sahneye gelerek, Sakıp Sabancı'nın sevdiği şarkıları seslendirdi. Konserde ayrıca TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Melihat Gülses de sahne alarak beş parça seslendirdi.

Konserin sonunda kısa bir konuşma yapan merhum Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ise şunları kaydetti:
"Değerli varlığımız, ailemizin reisi merhum Sakıp Sabancı'nın aramızdan ayrılışının altıncı yılında yine kendisini andık. Anılarımızı bu güzel konserin notaları eşliğinde yad ettik. Ben öncelikle bu konserin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Prof.Dr. Nevzad Atlığ Hocamıza teşekkür ediyorum. Koromuzu yöneten şefimiz Yeşim Altınel Çoban'a, koromuzun değerli üyeleri Sabancı çalışanlarına, Aybige Demir'e ve saz heyetini bu başarılı konserden dolayı tebrik ediyorum. Son olarak da her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel sesiyle bizlerle olan sevgili Melihat Gülses ve tüm saz ekibine teşekkür ediyorum".

Konserin sonunda ise, merhum Sakıp Sabancı'nın dostları sahneye gelerek Eski Dostlar parçasını toplu olarak seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler