AKPM: Rusya ve Gürcistan suçlu

AKPM Genel Kurulu'nun bugünkü oturumunda Kafkasya'daki kriz tartışıldı. AKPM, Kafkasya'daki kriz ile ilgili olarak uluslararası bağımsız bir soruşturma açılması çağrısında bulundu. Bugünkü oturumdan sonra AKPM aldığı kararla Rusya'dan, Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıma kararını geri çekmesini ve AB ile AGİT gözlemcilerinin rahat çalışmasına izin vermesini talep etti.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 18:48
Abone Ol google-news

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nun bugünkü oturumda Kafkasya'daki kriz tartışıldı. Tartışma sonrası kabul edilen kararda, ''Gürcistan ve Rusya'nın, Avrupa Konseyi'nin üyeleri arasında, görüş ayrılıklarının barışçıl bir biçimde çözülmesini öngören ilkelerini ve değerlerini ihlal ettiği'' bildirildi. Kararda, insan hakları ihlalleri konusunda iki tarafından da sorumlu olduğu belirtildi.

Gerek Gürcistan, gerek bu ülkeye yanıt veren Rusya'nın ölçüsüz güç kullanmakla suçlandığı kararda, iki ülkenin de özellikle sivillerin bulunduğu bölgedeki güç kullanımının, ''savaş suçu olarak'' değerlendirilebileceği uyarısında bulunuldu.

Kararda Rusya'dan, Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıma kararını geri çekmesi ve AB ile AGİT gözlemcilerini rahat çalışmasına izin vermesi istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler