Rusya'dan Ukrayna'ya suçlama

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı, Gürcistan savaşı sırasında bu ülkeye silahın yanı sıra askeri personel göndermekle de suçladı. Putin, Ukrayna askeri personelinin de çatışmada Gürcistan tarafında yer aldığını iddia etti. Putin, "İnsanlar ve askeri sistemler Rus askerlerini öldürmek üzere kullanıldığında, bu suçtur" diye konuştu.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 20:24
Abone Ol google-news

Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko ile görüşen Rusya Başbakanı Vladimir Putin, daha sonra yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'yu, adını zikretmeden Rusya ile Gürcistan arasında Ağustos ayında meydana gelen çatışmadan önce Gürcistan'a silah sağlama iznini vermekle suçladı.

Putin, Ukrayna askeri personelinin de çatışmada Gürcistan tarafında yer aldığını iddia etti. Putin, "İnsanlar ve askeri sistemler Rus askerlerini öldürmek üzere kullanıldığında, bu suçtur" dedi.

Bazı Rus yetkililer ile Ukraynalı milletvekilleri, Ukrayna'nın savaştan önce Gürcistan'a silah yardımı yaptığını öne sürmüşlerdi. Ancak, Putin, silah satışlarının savaş başladıktan sonra da devam etmiş olabileceğini ve bazı silahların Ukraynalılar tarafından kullanıldığını belirterek, "Bu bir suçtur. Rus ve Ukrayna halkını karşı karşıya getirme girişimidir" diye konuştu.

Ukrayna Başbakanı Timoşenko da ülkesinde bir meclis komisyonunun silah satışlarıyla ilgili iddiaları araştıracağını söyledi. Timoşenko, Ukrayna yasalarına göre yurt dışında silah satışlarından devlet başkanı ve güvenlik kabinesinin sorumlu olduğunu, hükümetinin söz hakkı bulunmadığını ifade eti.

Rusya Başbakanı, ayrıca kış bastırmadan önce iki ülke arasında enerji konularının çözülmesi gerektiğine dikkati çekti. Daha önce Rusya'ya yönelik eleştirilerde bulunan Timoşenko ise Putin'le görüşmesinde, "Ukrayna için Rusya, kesinlikle stratejik ortaktır" diye konuştu. Timoşenko, iki ülke arasındaki ilişkilerin dostça ve karşılıklı yarar çerçevesinde geliştirilmesinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler