Su zammı Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul'da yurttaşlara haber verilmeden suya yapılan zammı TBMM Gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 14.04.2010 - 07:27
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) suya habersiz olarak zam yaptığını ve 1 Mart'tan itibaren su birim fiyatının 4 ila 10 kuruş artırıldığını kaydeden Sevigen, daha önce kuraklık nedeniyle suya zam yapıldığı ve mevsim normallerinde zam yapılmayacağı yönünde açıklamalar yapıldığını, İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 98.79 iken suya zam yapılmasının gerekçesinin anlaşılmadığını vurguladı. Sevigen, İçişleri Bakanı Atalay'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

-Cezaevlerinin çocuklarının dershane paralarını ödeyemeyen anneler ile dolu olması, 18 yaşındaki çocuklara kadar intihar vakalarının arttığı bir ortamda her fırsatta zam yapmak ne kadar insaflı bir uygulamadır?

-Yerel yöneticiler haber vermeden istedikleri zaman istediği kadar zam yapma hakkını nereden bulmaktadırlar?

-Zam yapma kararı alanlar, yönettikleri şehirlerde yaşayan vatandaşların ekonomik krizden etkilenme oranlarını biliyorlar mı?

-Barajların neredeyse yüzde yüze yakın doluluk oranında olduğu bir dönemde yapılan bu sessiz sedasız zammın gerekçesi nedir?

-Kutlu doğum haftasının da kutlandığı şu günlerde yüzde 99'u Müslüman olan, abdest alan, namaz kılan vatandaşlarımıza karşı suya zam yapılması kararı doğru mudur?

-Milyonlarca işsizin olduğu, icralık vatandaşların, borçlarla çocuklarını okutmaya çalışan insanların arttığı, emekliye, memura gülünç zamlar yapılırken suya zam yapmak çelişki değil midir?

-Başbakan Erdoğan bile, 14 yıl önce suya yüzde 5 oranında zam yapıldığında İSKİ bahçesine çadır kurarak zammı protesto etmişken, şu anda ekonomik krizle boğuşan vatandaşlara karşı suya yapılan bu zam büyük bir haksızlık değil midir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler