Türkiye-AB KİK toplantısı yapılacak

Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi'nin (Türkiye-AB KİK) 28. toplantısı, 19-20 Nisan tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 08:28
Abone Ol google-news

Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi'nin(Türkiye-AB KİK) 28. toplantısı, 19-20 Nisan tarihlerinde İstanbul'da yapılacak toplantıda, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Selma Kavaf da konuşacak.

TİSK'ten yapılan yazılı açıklamada, ilk günkü toplantının saat 9.30'da başlayacağı belirtilerek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın bir konuşma yapacağı ifade edildi.

Açıklamada, toplantının "Örgütlü Sivil Toplum ve Türkiye'nin Katılım Süreci" başlıklı açılış oturumunda Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Eş-Başkanı ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve Türkiye-AB KİK Eş-Başkanı Sandy Boyle'un konuşacağı kaydedilerek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Komisyonu Temsilcisinin de birer konuşma yapacağı bildirildi.

Saat 11.30'da başlayacak 1. Çalışma Oturumu'nda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ESK ve KİK Üyesi Wolfgang Greif "Türkiye ve AB'de Kayıtdışı Ekonomi: Müşterek Rapor Sunumu"nu, öğleden sonraki "Türkiye ve AB'de Gıda Güvenliği: Ortaklığın Sinerjisi" konulu 2. Çalışma Oturumu'nda ise TİSK Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Necdet Buzbaş ile Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı Katılım Öncesi Koordinatörü Finn Sheye birer konuşma yapacak.

 

Kadın haklarıyla ilgili Kavaf konuşacak

AB ve Türkiye'de kadın haklarının ele alınacağı oturumda Devlet Bakanı Kavaf konuk konuşmacı olarak katılacak.

Toplantının son gününde Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın konuk konuşmacı olarak katılacağı 3. Çalışma Oturumu'nda, KAGİDER Başkanı ve KİK Üyesi Gülseren Onanç ile ESK ve KİK Üyesi Jan Olsson "AB ve Türkiye'de Kadınların Hakları ve Rolü: Müşterek Rapor Sunumu"nu yapacak.

 

Kültür paneli

20 Nisan'da saat 14.30'da başlayacak ve moderatörlüğünü Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Talat S. Halman'ın yapacağı "Türkiye-AB Etkileşiminde Kültür" başlıklı panele ise, Yazar Nedim Gürsel ile Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Güvenç konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca açıklamada, Karma İstişare Toplantısı'na ilişkin şu bilgilere yer verildi:  "Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (Türkiye-AB KİK), Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin temelini oluşturan 1963 Ankara Antlaşması'nın 27. maddesi uyarınca, 16 Kasım 1995 tarihinde oluşturuldu. Komite, karma bir yapıya sahip ve Türkiye ve AB kanadından, işçi-işveren ve diğer menfaat gruplarını temsil eden 18'er üyeden oluşuyor. Biri Türkiye kanadından, diğeri de AB kanadından seçilen iki Eş-Başkanı olan Komite, Brüksel ve Türkiye'de olmak üzere, yılda iki olağan toplantı gerçekleştiriyor. Türkiye-AB KİK'in Türkiye Kanadı Eş-Başkanlığı görevini, 1 Ekim 2008 tarihinden bu yana Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik yürütüyor"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler