Arif Doğan: JİTEM'i ben kurdum

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'ın yıllardır varlığı reddedilen JİTEM'in kurucusu olduğunu itiraf ettiği ortaya çıktı. Doğan, "JİTEM, komutanların bilgisi doğrultusunda denenmek üzere kurulmuş bir yapılanmadır" dedi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 20:57
Abone Ol google-news

NTVMSNBC'den alınan habere göre; Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli albay Arif Doğan, Ankara’da 11 Ağustos tarihinde verdiği ifadede, JİTEM ( Jandarma İstihbarat ve Teröröle Mücadele)’in kadrolu elemanı olmadığını söyledi. Doğan, “Ben bunun kurucusuyum. Yasalara uygun olarak terörle mücadele ettik” diyor.

JİTEM’in deneme amaçlı kurulduğunu söyleyen Doğan, “JİTEM komutanların bilgisi doğrultusunda denenmek üzere kurulmuş bir yapılanmadır. Faaliyet alanı OHAL bölgesidir” diyor.

Ankara’da öldürülen emekli binbaşı Cem Ersever’in kendisinin yardımcısı olduğunu anlatan Arif Doğan, kendisine ait depoda çıkan çok miktarda merminin de Ersever’e ait olduğunu savunuyor.

Yine depoda bulunan uçaksavar mermilerinin patlama özelliği olmadığını belirten Doğan, “Bunların bir kısmını üst düzey bürokratlara, isimlerini yazmak suretiyle masa süsü olarak hediye ederdim” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler