Denizli'den sert yorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe ile yaptıkları maçı kaybetmeyi asla düşünmediklerini, ancak kaybettiklerini belirtti, hakem Hüseyin Göçek'e ağır eleştirilerde bulundu.

Yayınlanma: 18.04.2010 - 20:23
Abone Ol google-news

Mustafa Denizli, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kaybetmeyi asla ve asla düşünmediklerini ifade ederek, ''Neticede kaybettik. Kaybedince sezon sonu düşündüğümüz hedeflerden de büyük ölçüde uzaklaştık'' dedi.

Bundan sonra Beşiktaş camiasının kendilerinden beklediği iyi futbol ve iyi sonuçları almaya çalışacaklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Klasman yerimizin ne olduğunu ondan sonra görürüz. Beşiktaş'ın UEFA Kupası, bu sezonki adıyla Avrupa Ligi adı altındaki kupaya iştirak etmesi başarı değildir. Bu takım için Şampiyonlar Ligi dahi soru işareti yaratacak bir klasman yeridir. Şampiyonluk hedefinden tablo itibariyle çok uzağa düştük'' diye konuştu.

Haftalardır konuştukları, hatta ligin sonuna hedef tayin ettikleri gecenin öncelikli olarak bu akşam olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şunları söyledi:
''Özellikle burada oynamanın zorluklarını bilen bir ekibiz. Yenilsek dahi çok kısa sürede panik yaşayabileceğimizi, özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe'nin fizik yapısını düşünerek stratejiyi belirledik. İkinci yarıda 10 dakika sonra düşündüğümüz oyunu oynamaya başladık. Oyunun kırılma noktasından biri, penaltı pozisyonuydu. Fizik ve psikolojik olarak düşmekte olan Fenerbahçe, penaltının kaçırılmasıyla canlandı. Benim takımıma olumsuz etkisi ise ön plana çıktı. 60. dakikadan sonra oyuna devam edecek arkadaşlarla rakibimizi oyundan düşürmeyi ve kazanmayı planladık. Oyunun başında yenilen gol, gerçekten kısa süreli şoka neden oldu. Ama bu dönemde burada gol yiyen takımların oyunu tamamen Fenerbahçe'nin kontrolüne bıraktığını da gördük. Bu sonuç bizi şampiyonluğa ve Şampiyonlar Ligi'ne taşıyacak iddiamızı ortadan kaldırdı.''
Oyuncu tercihleri konusundaki soru üzerine Denizli, ''İbrahim Üzülmez ve İsmail'i kullanmamız kadro yapısıyla bize göre doğrudur. Riskimizi Tello olarak kullandık. Sağ tarafta belki oyuna devam edecek oyunculardan biri olan Holosko, ameliyat olduğu yerden ağır bir darbe almıştı. Antrenmana çıkamamıştı'' dedi.
 

Hakeme ağır eleştiri

Mustafa Denizli, maç sonrası yayıncı kuruluş Lig TV'ye olduğu gibi, basın toplantısının büyük kısmında da karşılaşmayı yöneten hakem Hüseyin Göçek'e ağır eleştirilerde bulundu.

Denizli, yıllarca yaptığı bu mesleğin en acı gününü yaşadığını vurgulayarak, ''Bu ligin en tecrübeli insanlarından biriyim. Ben de insanım, yanılabilirim. 40 yılım sahaların içinde geçti. Futbolun kurallarını bilen insanım. Benim tavsiyem, hakem arkadaşlar bu maçın kasetini alsınlar, hep birlikte izlesinler. Kart nasıl çıkar, nerede verilir, penaltı nasıl verilir, kendi adlarına değerlendirsinler''' dedi.

Sadece kendi canının değil, oyuncu kadrosunun da canının yandığını kaydeden tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:

''Belki ben yanlış değerlendiriyorum. Bunlar Türkiye'de farklı tezahür ettiği zaman, susma noktasını aştığı anlar oluyor. Saha içinde belli noktalarda sportmenlik çerçevesinde mücadele oldu. Sonra aşırı hareketler oldu. Buna hem Fenerbahçeli, hem benim futbolcular zemin hazırladı. Ama buna fırsat tanımayacak birinci kişi hakemdi.''
Çok bariz pozisyonlar olduğuna dikkati çeken Denizli, ''Bunlara farklı yorumlar gelebilir. Futbolun içinde her saniye oluyor. Ama bazı şeylerin yorum hakkı yoktur. Yorum hakkı olmayan pozisyonlara izin verirseniz düşüncemi söylerim'' dedi.
 

''Bilica, çapa yoktuysa mecburen ayağına kullandı"

Denizli, Bobo'nun kullandığı penaltı pozisyonunda Fenerbahçeli futbolcu Bilica'nın penaltı noktasını çukur yapmasıyla ilgili soruya, ''Bana neden soruyorsunuz? Onun bir metre yanında olan insanlara sorun. Çapa falan yoktuysa mecburen ayağını kullandı. Böyle bir işlem yapılıyorsa ve hakem sessiz kalıyorsa ne söyleyebilirim ki?'' diye yanıt verdi.
Mustafa Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İki hafta üst üste oluyorsa, hayati değerlerin kazanılmasına veya kaybedilmesine neden oluyorsa, bunlar gündeme gelir. Hakem hata yapar. Zaman geldi kazandık, zaman geldi kaybettik. Geçen hafta bu konuya değindim. Derbilerden önce ortaya konulan tavrın tasvip edilmemesi gerektiğini söyledim. Ancak olaylar öyle bir yere geliyor ki bunu destekleyen fikirler kaybetmeyle karşı karşıya geliyor. Yönetimlerin müthiş baskısı oluyor. Bu nasıl başladı, nerede başladı, bilemiyorum. Yüreklilik ile yüreksizlik arasında kalın bir çizgi var. Yürekli olsun, yanlış karar versin... Lugano bir topu ceza sahası içinde eliyle taşıdı. Bunu görmenin ve değerlendirmenin hakem olup olmamakla ne ilgisi var? Top toplayan çocuklar bile bu konularda belki bir yorumda bulunurlar.''

Mustafa Denizli, konuşmasının sonunda, yenilginin mazereti olmadığını vurgulayarak, Fenerbahçe'yi galibiyetinden dolayı tebrik etti.

Beşiktaş'ın İtalyan oyuncusu Matteo Ferrari ise kaçırdıkları penaltının kaderlerini belirlediğini söyledi.

Maç hakkında konuşulacak fazla bir konunun olmadığını belirten Ferrari, ''İki olay vardı. Maçın başında yediğimiz gol ve sonra değerlendiremediğimiz penaltı pozisyonu kaderi çizdi'' dedi.

Bobo'nun penaltıyı kaçırma nedenin Bilica'nın hareketi nedeniyle olup olmadığı sorusuna ise Ferrari, ''Bu, futbolcunun penaltı noktasında konsantrasyonunu bozmak için yapılan bir olay. Bobo'nun bundan dolayı kaçırdığını düşünmüyorum. Her zaman bir tarzı var ve belli bir yere vuruyor. Bugün o yeri değiştirdi'' diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler