'Rusya ile savaşımız bitmedi'

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya ile savaşlarının ''henüz sona ermediğini'' söyledi. Rusya'nın ağustos ayında meydana gelen savaşta emellerine ulaşamadığını belirten Saakaşvili, bu nedenle Rusya'nın yeni saldırılarına maruz kalabileceklerini ifade etti. Bu arada Gürcistan'ın, Rusya ile kesilen diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmak için İsveç'ten arabuluculuk talep ettiği öğrenildi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 18:02
Abone Ol google-news

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Tiflis'te bir askeri birliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki çatışmalar yüzünden Rusya ile ağustosta yaşadıkları kısa süreli savaşa değinerek, ''Rusya'nın hükümetlerini düşüremediğini ve askeri alt yapılarını çökertemediğini'' belirterek, ''Dolayısıyla kuzey komşularının yeni saldırılarına maruz kalabileceklerini'' kaydetti.

Rusya'nın ''Gürcistan'dan geçen enerji hatlarının denetimini de ele geçiremediğini'' belirten Saakaşvili, ''Rusya ile savaşımız henüz sona ermedi'' dedi.

Saakaşvili, ''Ağustos olayları, tarihimizde yazılacak kitabın ilk sayfası. Bu kitabın final bölümünün nasıl sonuçlanacağı ise bizim elimizde'' diye konuştu.

 

İsveç'e arabuluculuk teklifi

Gürcistan'ın, ağustos ayında girilen savaşın ardından kesilen diplomatik ilişkilerin yeniden başlaması için İsveç'e arabuluculuk teklifi yaptığı öğrenildi.

Gürcistan Stockholm Büyükelçisi Amiran Kavadze, İsveç'in, NATO üyesi olmaması ve Rusya ile diplomatik ilişkilerde uzun bir tarihi bulunması nedeniyle üçüncü taraf olması istediklerini söyledi.

İsveç hükümeti ise bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler