Karadeniz'de kültür sanat etkinlikleri

Karadeniz'de kültür sanat etkinlikleri, Samsun, Ordu, Zonguldak ve Trabzon'da sahnelenecek oyunlarla devam edecek.

Yayınlanma: 22.04.2010 - 09:11
Abone Ol google-news

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 23 Nisan'da çocuklar için ''Masal Konseri'' verecek.

Samsun'da bu hafta gerçekleştirilecek kültür sanat etkinlikleri şöyle:

GAZİ SAHNESİ: Samsun Seyir Tiyatrosu her cuma ''Adını Sen Koy'' adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor. Öner Yıldırım'ın yazıp yönettiği oyun, güncel konuları komik bir dille ele alıyor.

Samsun Düşevi Oyuncuları ''Bir Garip Masal'' adlı oyunu salı günleri sahnelemeye devam ediyor. Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı, Cem Kaynar'ın yönettiği oyunda Olgun Aydın, Cem Kaynar, Ceyhun Ardal ve Ferda Kaynar gibi oyuncular rol alıyor. İki perdelik komedide ''Yozlaşmadan Uygarlaş'' vurgusuyla bir çingene hikayesi anlatılıyor.

Tiyatro Amisos ''Ters Evlenme'' adlı oyunu çarşamba günleri sahneliyor. Oyunu yazan ve yöneten Cemal Şenkal.

SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ: Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 14.00'te çocuklara Orkestra Şefi Markus Baisch yönetiminde ''Masal Konseri'' verecek.

Konserde Andersen'den seçilen masalları Olça Kuntasal anlatacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ: Samsun Şiir Akşamları her çarşamba saat 18.30'da şiir severleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Serbest kürsü, özgür mikrofonda dileyen kişi dilediği şiiri seslendirebiliyor ya da dilediği enstrümanı çalabiliyor.

 

Ordu

ORDU BELEDİYESİ KARADENİZ TİYATROSU: OBKT, sezonun ikinci oyunu ''Zilli Zarife'' ile seyircisi ile buluşmaya devam ediyor. Haldun Taner'in yazdığı, Rıfat Çol'un yönettiği oyunda geniş bir oyuncu kadrosu rol alıyor.

Oyun her hafta salı ve cuma akşamı sahnede.

23 Nisanda Cemil Gündüz'ün yönettiği ''Ali Baba ve Kırk Haramiler'' ise saat 14.00'te çocuklara ücretsiz olarak sahnelenecek.

 

Zonguldak

Zonguldak'ta, kültür sanat etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunları sahnelenecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu, 23-24 Nisanda Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), ''Baş Belası'' adlı oyunu izleyenlerin beğenisine sunacak.

Sam Bobrick'un yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ı çevirdiği ve Mustafa Şekercioğlu'nun yönettiği Yener Sezgin, Melike Ergüzen ve Ahmet Somers rol aldığı oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan, giysi tasarımı Ceren Karahan ve ışık tasarımı Ali Karama'a ait.

Ankara Devlet Tiyatrosu, 30 Nisanda, Hatice Meryem'in yazdığı ve Funda Mete'nin yönettiği ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Dekor tasarımını Ceren Karahan, giysi tasarımını Günnur Orhon ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın yaptığı oyunda Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ve Gonca Erçil rol alıyor.

 

Karabük


Karabük Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencileri 26 Nisanda ''Süper Starlar Tatilde'', TOKİ Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri 27 Nisanda ''Amma da Aldanmışız'' ve Safranbolu Kalealtı İlköğretim Okulu öğrencileri de 28 Nisanda ''Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne'' adlı oyunları sahneleyecek.

 

Trabzonspor

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) ''Koca Ayak'' adlı çocuk oyununu sahneliyor.

TDT, ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' etkinlikleri kapsamında Arzu Güneş'in yazdığı, Ayla Baki'nin yönettiği ''Koca Ayak'' adlı çocuk oyununu sahneliyor.
Oyun, 25 Nisan tarihine kadar minik izleyicilerin beğenisine sunacak.

Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde, yönetmen Orhan Tekelioğlu'nun ''İfakat: Uçuruma Yürüyen Kadınlar'' belgeselinin galası, 28 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan Serdar Yılmaz'a ait resim sergisi, 30 Nisana kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler