Etnik kıvılcım'a 8 tutuklama

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesindeki olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan tutuklananların sayısı 8'e yükseldi. Altınova beldesinde Salı akşamı doğu kökenli bir grupla karşıt grup arasında çıkan kavgada, olayda 2 kişi yaşamını yitirmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Çarşamba günü ölen iki kişinin cenazesinde devam eden olaylarda yaklaşık 2 bin kişi doğu kökenli kişilere ait ev ve işyerlerini taşlamıştı.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 08:34
Abone Ol google-news

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde iki grup arasında çıkan, 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ve ardından çıkan olaylarla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 10 kişiden 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, gece adliyeye sevk edilen zanlılardan Murat Satır, Ahmet Togay, İsmail Yıldız, Reyhan Helvacı, Tayfun Erdem, Hasan Hüseyin Karakaya, Hakan Aran ve Hakan İncin, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gözaltındaki diğer 10 kişinin Cumhuriyet Savcısı'nca serbest bırakıldığı bildirildi. Olayla ilgili olarak dün de 2 kişi tutuklanmıştı.

Öte yandan; Doğu Anadolu kökenli yurttaşlar, evlerinden dışarıya çıkma konusunda hala tedirgin olduklarını belirtti.

 

Uyarıyoruz

Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi Hürriyet Gazetesi'nde bugün yayımlanan yazısında Altınova beldesinde yaşanan olayları " Uyarıyoruz" başlığı altında verdi.

Ekşi yazısında şunları vurguladı:

"Şimdi Ayvalık’a bağlı Altınova Beldesi’nde resmen ilan edilmemiş bir "sıkıyönetim" var. Çünkü birileri başkalarını tahrik edince "Doğu" kökenli insanlarımızın işyerleri saldırıya uğramış.

Verilen bilgiye göre 37 kişi gözaltındaymış.

Olaya güvenlik güçleri el koyduğuna göre, gerisini devlet halleder diyebilirsiniz.

Oysa anlaşılan durum pek öyle değil. Bir defa
"devlet" adına yetki kullananların bu tablo içindeki payı -sorumluluğu- nedir onu araştırmak lazım. Nitekim Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu’nun basına, "Bazı taşkınlıkları (yaşanan) acıdan dolayı hoş gördük" dediği bildiriliyor.

"Bazı taşkınlıkları" yani düpedüz suç oluşturan bazı eylemleri "hoş görme" yetkisini Vali Bey hangi yasadan alıyor?

6-7 Eylül 1955 felaketi dahil Kahramanmaraş, Sivas, Çorum, Yozgat ve özellikle Madımak Oteli olayları gibi olaylarda vali ve polisin kusurunun bedelini ulusça biz ödedik. Yenisini ödemeyelim. "

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler