Türker: Geç kalınmış bir adım

DSP Genel Başkanı Masum Türker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çocuk mahkumlar için af önerisini "geç kalınmış bir adım" olarak değerlendirdi. Bu konuda hazırlanmış bir kanun tekliflerinin bulunduğuna işaret eden Türker, MHP'yi bu teklifte birleşmeye çağırdı.

Yayınlanma: 24.04.2010 - 11:09
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaptığı açıklamada, DSP'nin çocukların affedilmesi ve çocukların topluma kazandırılması projesinin geliştirilerek toplumla bütünleştirilmesinden yana olduğunu belirtti. Bu konuda DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş'ın hazırladığı bir kanun tekliflerinin bulunduğunu hatırlatan Türker, "Biz suça itilen çocukların affedilerek topluma kazandırılması için özel bir çalışma yapılmasından yanayız. Çocuklar için genel affı biz zaten düşünüyorduk. Başka partiler şimdi buna adım atmış oldular. Bizim parlamentoda önerimiz var, MHP bu durumda bizim önerimizle birleşsin. Bu MHP açısından, bugüne kadar yanaşmıyorlardı, yanaşmış oldular. Geç kalınmış bir adımı attılar. Memnuniyetle karşılıyoruz, Sayın Bahçeli'yi tebrik ederiz" dedi.

 

Hükümlü çocukların topluma uyum sağlamalarını esas alan bir düzenlemenin muhakkak yapılması gerektiğini vurgulayan Türker, "Kuşkusuz önce affedeceğiz, ardından topluma kazandırılmaları yönünde çalışma yapacağız" diye konuştu.


Türker'in Eskişehir konuşması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Gar Düğün Salonu'ndaki Eskişehir İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, DSP'nin birer birer il kongrelerini tamamladığını belirterek, erken bir genel seçime hazır olmanın planlarını yaptıklarını kaydetti.

Ülkenin sekiz yıldır her geçen gün bir adım geriye gittiğini öne süren Türker, şöyle konuştu:
''Türkiye'de, Cumhuriyet rejiminden vazgeçip onun yerine Başkanlık rejiminden söz edilmeye başlandı. DSP, AK Partinin tıkadığı yollardaki bütün engelleri söküp atacak. Ülkemizde 175 bin çocuk okula gitmiyor. DSP'nin ilk amaçlarından birisi vatandaşımıza iş ararken herkesin okumasını sağlamaktır. DSP, işsizlik sorununa çok önem veriyor. Ülkemizde yüzde 26 işsizlik var. Bunun yüzde 18'i Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmi kayıtlarında var. Geriye kalanlar da iş bulamadığı için iş başvurusu yapmaktan vazgeçenlerdir. Geçen yıla göre bu ay 59 bin kişi fazladan işe girmiş. Ülkemizde çalışma durumunda olup da işsiz olan her 4 kişiden birisi üniversite mezunu. Hükümetin bu insanlara iş bulması lazım. DSP, işsizliğe çözüm üretecektir. Halkın gelirler politikasının artırılması gerekir. Memurları 230-250 lira arasında zam yapılmalıdır. Bütün emeklilere seyyanen zam yapın. Çiftçilere destek verin. Avrupalıların yaptığı gibi çiftçinin bütün mallarını alın ve insanlar için kullanın. ABD'nin 1950 yılında ülkemize süt tozu gönderdiği gibi. Bunları yaparsak ekonomi hemen canlanır.''

Türker, DSP'nin seçime hiçbir partinin şemsiyesi altında girmeyeceğini belirterek, seçime ak güvercinli mavi bayrak altında gireceklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler