Aktütün Karakolu

Hakkari'nin İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine 40, Irak sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Aktütün Karakolu, 1992'den bu yana 3 kez terör örgütü PKK üyelerinin saldırısına uğradı. Aktütün Karakolu, Türkiye ile Irak arasındaki sınırda, arazi şartları nedeniyle takip ve kontrolün çok zor uygulandığı bir bölgede bulunuyor.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 11:45
Abone Ol google-news

Hakkari'nin İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine 40, Irak sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Aktütün Karakolu, 1992'den bu yana 3 kez terör örgütü PKK üyelerinin saldırısına uğradı.

Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütüne ait kamplardan Türkiye'ye sızan kalabalık bir grup teröristin, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı Aktütün Karakolu, Türkiye ile Irak arasındaki sınırda, arazi şartları nedeniyle takip ve kontrolün çok zor uygulandığı bir bölgede bulunuyor.

Aktütün Karakolu'na ilk saldırı, 12 Eylül 1992 tarihinde, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye sızan terörist grup tarafından düzenlenmiş ve 22 asker şehit olmuştu.

Gece düzenlenen bu saldırıdan 16 yıl sonra 10 Mayıs 2008 tarihinde Irak'ın kuzeyinden yurda giren 200 dolayında teröristin yine gece gerçekleştirdiği ikinci saldırıda, bu kez 6 güvenlik görevlisi şehit olurken, 19 terörist de etkisiz hale getirilmişti.

Terör örgütü PKK üyelerinin ağır darbe aldığı saldırıdan 5 ay sonra üçüncü kez aynı karakola saldıran terör örgütünün dünkü son saldırısında 1 astsubay, 6 uzman çavuş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 asker şehit oldu. Teröristlere anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 23 terörist de etkisiz hale getirildi.

43 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 42 teröristin de etkisiz hale getirildiği bu saldırıların ardından terör örgütü PKK'ye yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, dünkü saldırının ardından da yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarına aralıksız devam ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler