Fortis satıldı, Türkiye rahatladı

Fortis Türkiye, Fortis Grubu'nun Hollanda'daki bankacılık ve sigortacılık faaliyetleri ile ABN Amro'daki hisselerinin Hollanda Hükümetince satın alındığını bildirerek, ''16,8 milyar Avro karşılığında gerçekleşen bu satış, Fortis Grubu'nun sürdürülebilir sermaye tabanını ve borç ödeme yeterliliğini güvence altına aldı'' açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 16:22
Abone Ol google-news

Fortis Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Fortis Grubu'nun Hollanda'daki bankacılık ve sigortacılık faaliyetleri ile ABN Amro'daki hisselerinin Hollanda Hükümeti'ne 16,8 milyar Avro'ya satış işleminin, sermaye yapısını güçlendirmek dışında Fortis'in Türkiye de dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki faaliyetlerine bir etkisi olmayacağı kaydedildi.

Hollanda Merkez Bankasınca da onaylanan bu satış işleminin, daha önce duyurusu yapılan Fortis Bank Hollanda N.V'ye yönelik 4 milyar Avro tutarındaki anlaşmayı ikame etmekte olduğu ifade edildi.

Açıklamada, satışın sadece Hollanda operasyonlarını içerdiği vurgulanarak, Fortis Grubu'nun, bu satış sonrasında daha da güçlenen ve güvence altına alınan sürdürülebilir sermaye yeterliliği ile Asya, Amerika ve Avrupa'da aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 50 ülkede faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.

Fortis Türkiye'nin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

''Fortis Türkiye'nin yüzde 94.12 oranında hissesi, Belçika Hükümeti'nin yüzde 49'una sahip bulunduğu Fortis Belçika'ya aittir. 1,75 milyar YTL öz sermayesi, mükemmel likidite birikimi ve 2008 yılının ilk yarısında elde ettiği 155 milyon YTL net konsolide karı ile son derece güçlü bir banka olan Fortis Türkiye, ülkemizdeki tüm bankaların çalışma koşullarını düzenleyen ve denetleyen BDDK'nın koyduğu kural ve yönetmelikler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte, müşterilerinin ve iş yaptığı kurumların her zaman olduğu gibi en yakın ortağı olmaya devam etmektedir.
Fortis Türkiye, Fortis Grubu'nun artan gücünden daha fazla yararlanarak, başarılı performansını ve Türkiye ekonomisine katkılarını daha da ileri noktalara taşımayı hedeflemektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler