Hindistan'da etnik çatışma

Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Assam Eyaleti'nde, Bodo aşireti mensuplarıyla Müslüman göçmenler arasında meydana gelen etnik çatışmalarda 25 kişi öldü, yaklaşık 100 kişi yaralandı, binlerce kişi de evsiz kaldı. Polis ve hastane kaynakları, Udalguri Bölgesi'nde bulunan Rowta'da, cuma günü patlak veren çatışmaların komşu bölgelere de sıçradığını belirtti.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 09:23
Abone Ol google-news

Bodo aşireti mensuplarıyla Müslüman göçmenler arasında meydana gelen etnik çatışmalarda; bıçak, pala, tabanca gibi, ellerine geçirdikleri her türlü silahla birbirine saldıran grupların yarattığı şiddet olayları nedeniyle bölgedeki 50 bin kişi, polisin oluşturduğu güvenli alanlara sığındı.

Bir polis yetkilisi, çok sayıda güvenlik gücüne rağmen evlerin yakıldığını, insanların hedef olduğunu belirterek durumun hassasiyetine dikkat çekti.

Ölü ve yaralılar Guvahati'deki hastanelere nakledilirken, şiddet olaylarının meydana geldiği bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Durumu kontrol altına alamayan yerel yönetimin asker ve polisten de yardım istediği belirtiliyor.

Assam'daki aşiretler, Bangladeş'ten gelen Müslüman göçmenlerle sık sık çatışmaya giriyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler