Antalya sanata doyacak

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları sezonu ''Dört Köşe Dünya'', Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) ''Aşk Grevi'' adlı eserle kapatacak.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 08:41
Abone Ol google-news

ADT oyuncuları, yarın ''Dört Köşe Dünya'' adlı eserle son kez sanatseverlerin karşısında olacak. Naci Güngörmüş'ün çevirisini yaptığı, Esen Özman'ın yönettiği oyunda, bir aile özelinde devletçi sosyalist anlayışla küresel kapitalist anlayış karşılaştırılıyor. Oyunda Ali Meriç, Senem Şahin, Murat Sarı, Gözen Müftüoğlu ve Doğa Destici rol alıyor. Oyun, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

ABT ise yarın ''Aşk Grevi'' adlı eseri sahneleyecek. Savaş Aykılıç'ın Aristophanes'in Lysistrate'sinden esinlenerek yazdığı ve yönettiği oyunda, erkeklerini barış içinde yaşamaya ikna etmek için aşk yasağı uygulayan kadınların hikayesi anlatılıyor.
 

Opera-bale-konser

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) 1 Mayısta ''İstanbulname'' adlı 2 perdelik opereti sahneleyecek.

Kalabalık bir kadroya sahip İstanbulname'de orkestrayı Hakan Kalkan yönetiyor. Dekorları Seyhan Atamer'e, kostümleri Gülden Sayıl'a ait eserde koreografiyi Başak Özgenç üstlenmiş.
Ferdi Merter'in yazdığı, Turgay Erdener'in müziklerini yaptığı operette, İstanbul'da başlayan yangının Tulumbacıbaşı Eğrikapılı Ali ile Külhan Arif'in vurduğu Avri Baba'nın kızı Zeliha'nın aşkını alevlendirmesi, Eğrikapılı Ali, Külhan Arif, Uğurböceği ve Zeliha'nın Galata ve Pera'da başlarından geçen olaylar ile işgal yıllarında İstanbul'daki sosyal yaşam anlatıyor.
Topluluk, 3 Mayısta çocuklar için ''Heidi'' adlı iki perdelik çocuk müzikalini, 4 Mayısta ''Carmina Burana'' balesini sahneleyecek. Carl Orff'un ünlü eserinin koreograf Robert North imzasıyla sahneye konulacağı eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ANTDOB, 6 Mayısta, orkestra düzenlemesini Serdar Yalçın'ın yaptığı, yönetmenliğini Haldun Dormen'in üstlendiği ''Folklorama'' adlı eseri sahneleyecek.

Türkülerin çok sesli düzenlemeler ve baleyle harmanlandığı eserin solistleri Tükel Acar, Emre Akyurt, Semiha Karadeniz, Ebru Kaptan, Fatih Şanal ve Özsu Yüksel.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 7 Mayısta şef Marek Pijarowski yönetiminde konser verecek. Orkestraya klarnette Wenzel Fuchs eşlik edecek. Orkestra, Strauss'un ''Yarasa Opereti Üvertürü'', Weber'in ''Klarnet Konçertosu No: 2'', Smetana'nın ''Moldau'' ve Liszt'in ''Prelüdler Senfonik Şiiri'' adlı eserlerini seslendirecek.

 

Dans gösterisi

Dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi 4 Mayısta gösteri sunacak. Anadolu Ateşi'nin gösterisi Serik ilçesindeki Gloria Aspendos Arena'da sunulacak. Kasıma kadar sürecek gösterimler salı ve cuma günleri yapılacak. Sezon boyunca Anadolu Ateşi ve Troya dönüşümlü olarak sahneyi paylaşacak. Anadolu Ateşi'nin gösterim saati 21.15.
 

Sergiler

Koray Erkol'un ''Kitap ve Kadın'' adını verdiği yağlı boya eserlerden oluşan sergisi Desti Sanat Galerisi'nde açıldı. 1 Mayısa kadar açık kalacak sergiden elde edilecek gelir, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneğinin burslu öğrencileri yararına kullanılacak.
Mustafa Köseoğlu'nun sulu boya eserlerden oluşan sergi ise 30 Mayısa kadar 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Galerisi, ressam Nodir Jumanniyazo'nun eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergi 9 Mayısa kadar görülebilecek.

Leonardo Da Vinci'nin zekasının ürünü olan ünlü buluşlarının maketlerinin yer aldığı ''Hayaller ve Gerçekler'' adlı sergi, Antalya Migros Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Bir bölümü ziyaretçiler tarafından çalıştırılabilecek makinelerin de yer aldığı sergi 2 Mayısa kadar açık kalacak. Sergiyi gezenler, Da Vinci'nin buluşlarını dokunarak da inceleme şansı bulacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler