Orta Asya depremlerle sallanıyor

Orta Asya'nın sismik açıdan aktif Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan sınır bölgeleri depremlerle sarsılıyor. Kırgızistan'da 6.3 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesinin de 5.7 büyüklüğündeki depremle sallandığını bildirildi. Depremlerde can veya mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 16:33
Abone Ol google-news

Dünya depremlerle sarsılıyor.

 

Kırgızistan'da deprem

Kırgızistan'da 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar kurumu depremin, Kırgızistan'ın Tacikistan ve Özbekistan sınırı yakınındaki Sarı Taş'ın 45 kilometre doğusunda olduğunu duyurdu. Deprem, başkent Bişkek'te de 3,5 büyüklüğünde hissedildi. Bölgede 5.7 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldiği de bildirildi. Yetkililer, depremin can ya da mal kaybına yol açıp açmadığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmadığını kaydettiler.

 

Çin'de deprem

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesinin de 5.7 büyüklüğündeki depremle sallandığını bildirildi. ABD Jeolojik Araştırma kurumu, Çin'in Tacikistan ve Kırgızistan sınırı yakınındaki Sincan'da yerel saatle gece yarısından sonra 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin bir haber verilmedi. Depremin Tacikistan ve Özbekistan'da da hissedildiği belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler