Ağrı'yı sel bastı

Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, kentte 3 gündür devam eden sağanak nedeniyle yaklaşık 5 bin evin su altında kaldığını belirtti.

Yayınlanma: 03.05.2010 - 07:53
Abone Ol google-news

Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, Ağrı'da 3 gündür etkisini sürdüren sağanağın 100. Yıl, Kazım Karabekir ve Fatih mahalleleri ile TOKİ bölgesini olumsuz etkilediğini söyledi.

Kriz masası kurulması için Ağrı Valiliği'ne başvurduklarını ifade eden Kösedağ, ''3 gündür devam eden sağanak nedeniyle yaklaşık 5 bin ev su altına kaldı. Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürmektedir'' dedi.

Kent merkezinden geçen Murat Nehri, Taşlıçay Deresi ve Kör Çayı'nın taştığını belirten Kösedağ, belediye olarak hiçbir kurumdan yardım almadan taşkın ve su baskınlarıyla mücadele ettiklerini, 1'i müteahhit firmaya ait 14 iş makinesiyle çalışma yürüttüklerini kaydetti.

 

Patnos ilçesinde çok sayıda ev su altında

Ağrı'nın Patnos ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda ev su altında kaldı.
Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde yaklaşık bir haftadan beri etkili olan sağanak, Çay Mahallesi'nde yaşamı olumsuz etkiledi.

Mahalleden geçen Badişan deresinin taşması sonucu, mahalledeki çok sayıda evi su bastı.
Çay Mahallesi Muhtarı Nurettin Taşdemir, dere kenarındaki 2 metrelik ihata duvarının dahi sel sularına dayanamayarak yıkıldığını ve dere kenarındaki çok sayıda evin su altında kaldığını belirtti.

Evlerin yanı sıra, ahır ve ekili arazilerin de sel altında kaldığı ilçede, belediye ekiplerinin çalışma yürüttüğü belirtildi.

 

Yurttaşlara çadır yardımı

Ağrı Vali Vekili Murat Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 3 gündür devam eden sağanak nedeniyle Afet Komisyon Merkezi kurulduğunu belirterek, 4 mahalle ve bazı ilçelerde su baskınlarının meydana geldiğini bildirdi.

Şiddetli yağış nedeniyle bazı yollarda da hasar oluştuğu yönünde bilgi aldıklarını ifade eden Güven, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini telefonla arayarak geçmiş olsun dileğini ilettiğini kaydeden Vali Vekili Güven, ''Başbakanlıktan acil para yardımı yapıldı. Durumu acil olanlara yardım yapacağız. Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlara da çadır yardımında bulunduk'' diye konuştu.

 

Muş'ta dere taştı

Muş'ta bir haftadır etkili olan ve hala aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağıştan dolayı, okul ev ve iş yerlerini su bastı, ekili alanlar sular altında kaldı.

İl genelinde etkili olan sağanak yağışta merkeze bağlı Sungu beldesinde Sungu deresinin taşması sonucu Sungu İlköğretim Okulunda su baskını meydana geldi.

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, derenin taşmasıyla, 22 derslikli okulu su bastığını belirterek, binanın zemin katında su seviyesinin yükseldiğini, 480 öğrencinin tahliye edildiğini söyledi.

Bulanık ilçesi Yoncalı beldesi Belediye Başkanı Bedrettin Akdeniz de sağanak yağış nedeniyle, Cumhuriyet Mahallesi'nde 80 ev ve iş yerinde su baskınları meydana geldiğini bildirdi.


Erzincan'da üzüm bağları zarar gördü


Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde de etkili olan dolu yağışı nedeniyle, üzüm bağları zarar gördü.
Üzüm yetiştiricisi Faruk Bakar, dolu yağışı nedeniyle asmaların yeni yeşeren filizlerinde kırılmalar meydana geldiğini belirterek, ''Dolu, yetişecek ürüne ciddi anlamda zarar verdi. Uzun yıllardır mayıs ayında böyle dolu yağışıyla karşılaşmamıştık. Üzümle beraber yeni çiçek açan kiraz ağaçlarının da çiçeklerinin dökülmesine neden oldu'' dedi.


İlgili haber için tıklayınız

SİİRT-PERVARİ YOLU HEYELAN NEDENİYLE KAPANDI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler