PTT'nin kapıdan kapıya teslim servisi

PTT Genel Müdürlüğü'nün kapıdan kapıya teslim servisiyle ulaştırılan gönderi sayısı son 6 yılda yaklaşık 45 kat arttı. Geçen yıl 318 bin gönderiye ulaşan hizmet, bu yılın sadece 8 aylık döneminde 303 bini aştı. Hizmet, 32 il ve 18 ilçede veriliyor.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

PTT Genel Müdürlüğü'nün Kapıdan Kapıya Teslim Servisi'nde gönderi sayısı son 6 yılda yaklaşık 45 kat arttı. Gönderi sayısı geçen yıl 318 bin adet iken, bu yılın sekiz aylık döneminde 303 bini aştı.

Kapıdan Kapıya Teslim Servisi, 1989 yılında Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 3 ilde hizmete sunuldu.

Servis, 1990'da 3 il arasında karşılıklı hale getirildi. Ancak, gerekli altyapı çalışması ve kaynak desteği yapılmadığı için rağbet görmedi. 2002'den itibaren bu servise yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran PTT Genel Müdürlüğü, 2004 yılında Kayıtlı Posta Maddeleri Otomasyonu Projesinin hayata geçirilmesinin ardından Kapıdan Kapıya Teslim Servisinin araç filosunu ve personelini takviye etti.

 

Hizmet öncelikle il merkezlerinde yaygınlaştırılacak

PTT'nin alt yapı çalışmalarıyla yoğunlaştığı hizmette servis verilen il sayısı 32'ye çıkarıldı. PTT Genel Müdürlüğü, ülkedeki posta trafiğinin yüzde 90'a yakın kısmının gerçekleştirildiği Ankara, Antalya, Gaziantep, Muğla, İstanbul, Aydın, Hatay, Samsun, İzmir, Balıkesir, Isparta, Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, Kahramanmaraş , Elazığ, Kocaeli, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Konya, Eskişehir, Manisa, Mardin, Adana, Erzurum, Mersin, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Zonguldak ve Şanlıurfa'da Kapıdan Kapıya Teslim Servisini aktif olarak çalıştırıyor.

Hizmetin öncelikle il merkezlerinde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Ancak ulaşım süreleri de dikkate alınarak gerekli potansiyel ve talebin bulunduğu düşünülen Hatay/İskenderun, İstanbul Anadolu Yakası/Sultanbeyli, İzmir/Aliağa, Bayındır, Bergama, Çeşme, Dikili, Foça, Kemalpaşa, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Tire, Torbalı, Urla, Kocaeli/Gebze, Mersin-Tarsus olmak üzere toplam 18 ilçede de verilmeye başlandı.
PTT, bu yıl Haziran ayından itibaren 81 ilde merkez ilçelerin kendi arasında ve ilin merkez ilçesinin kendi içinde kapıdan kapıya teslim servisi hizmeti de sunuyor.

 

Her geçen yıl artıyor

2002 yılında Kapıdan Kapıya Teslim Servisi yoluyla 7 bin 148 adet gönderi ulaştırılırken, her geçen yıl gönderi sayısında artış sağlandı. 2003 yılında 9 bin 464, 2004'de 11 bin 177, 2005'de 39 bin 945, 2006'da 154 bin adet gönderi dağıtıldı.

Bu servis aracılığında dağıtılan gönderilerin sayısında geçen yıl patlama yaşandı. 2007'de dağıtılan gönderi sayısı 318 bin 459 adete ulaştı. Bu yılın sekiz aylık döneminde ise 303 bin 801 adete ulaşıldı. Böylece, PTT Genel Müdürlüğü, yatırımlarını yoğunlaştırdığı Kapıdan Kapıya Teslim Servisi ile dağıttığı gönderi sayısında 2002 yılına göre 45 kat artış sağladı.

 

Servisten nasıl yararlanılıyor?

Kapıdan Kapıya Teslim Servisinde; bayram ve tatil günleri dahil olmak üzere haftanın 7 günü hizmet veriliyor. Hizmete açık il ve ilçelerdeki müşteriler, ''www.ptt.gov.tr'' adresli internet sitesi üzerinden, Alo 169 numaralı telefondan ya da doğrudan PTT merkezlerinden hizmet alabiliyor. Gönderiler, adreslerinden alınarak, il içerisinde 4 saat içinde, iller arasında ise en geç ertesi gün teslim ediliyor. Tebligatlar da aynı servis aracılığıyla dağıtılabiliyor.

Hizmet kapsamında kabul edilen gönderilerde boyut ve ağırlık limiti aranmıyor. Belirlenen tarifede, gönderilerden il sınırları içinde veya dışında olmasına ve kilogramına göre ücret alınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler