Otomotiv üreticileri AB'den destek istiyor

Volkswagen, Renault, Peugeot, FIAT, Opel, Mercedes ve BMW gibi markaları bünyesinde toplayan Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği, tüketici güveni ve ekonomik büyümeyi de olumsuz etkileyen küresel finansal krizi endişeyle izlediklerini belirterek, AB ortak bütçesinden 40 milyar Avro destek istediler.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:06
Abone Ol google-news

Küresel finansal krizi endişeyle AB ortak bütçesinden 40 milyar Avro destek isteyen, bu sayede yakıt tüketimini düşürecek teknolojiler geliştirmeyi hedefleyen Avrupalı üreticiler, tüketicilerin de 8 yaşın üzerindeki araçlarını yenilemeleri için teşvik edilmesini talep ettiler.

PSA peugeot Citroen üst yöneticisi (CEO) ve Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği Başkanı Christian Streiff, ''Otomobil üreticileri artan sayıda kararsız müşteriyle karşılaşıyor. Hükümetlere ekonomiyi teşvik ederek, kredi sıkıntısını hafifleterek ve tüketici güvenini artırarak bu soruna çözüm bulmaları çağrısı yapıyoruz. Ancak bundan sonra tüketiciler yeni otomobil yatırımı yapacak imkan ve güvene kavuşacaktır'' dedi.

Avrupa'da otomobil satışları, küresel kriz ve petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle Ağustos ayında yüzde 15,7 ve yılın geride kalan döneminde yüzde 4 geriledi. Otomobil satışlarında daha keskin bir düşüş yaşanan ABD'de yönetim mali sıkıntı içindeki GM, Ford ve Chrysler için 25 milyar dolarlık düşük faizli kredi imkanı sağlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler