Fazıl Say'ın Nâzım Oratoryosu Antalya'da

3 Haziran'da Antalya'da gerçekleştirilecek olan Fazıl Say Nâzım Oratoryosu'nun tanıtım kokteyli Çiçek Bar'da yapıldı.

Yayınlanma: 06.05.2010 - 23:34
Abone Ol google-news

Nâzım Hikmet Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen gecede pek çok sanatçı, yazar, gazeteci ve Nâzım dostu bir araya geldi. Basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Fazıl Say, Genco Erkal,  Rutkay Aziz ve Tarık Akan konuşmacı olarak yer aldılar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nâzım Hikmet’in ölümsüzlüğünün 47. yılı anısına Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliği ile Fazıl Say’ın bestelediği Nâzım Oratoryosu 3 Haziran Perşembe günü Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda seslendirilecek. Aynı gün; heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından tasarlanan ‘Nâzım Hikmet Hapiste’ heykelinin açılış töreni Karaalioğlu Parkı’ndaki birinci miradorda yapılacak.

Piyanodaki güçlü ve sınırsız yorumu ile izleyici karşısına çıkacak Fazıl Say’a şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek. Konserde ayrıca şiirde Genco Erkal, vokalde Sertab Erener, Güvenç Dağüstün, blokflüt İrem Alpay, Glockenspiel Elif Ceren Fitoz ve çocuk solist olarak Kansu Tanca sahne alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler