Kızılırmak'ta balıklar ölüyor

Bir çok göl ve nehirde görülen balık ölümleri Kızılırmak'ta da yaşanıyor. Nehirde avlanan balıkçılar balık ölümlerinin Kırıkkale Mezbahası başta olmak üzere nehre bırakılan kanalizasyon suyunun neden olduğunu söylüyorlar. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri kesin nedenin belirlenmesi amacıyla, nehirden numune aldılar.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 14:26
Abone Ol google-news

Kızılırmak'ın Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinden geçen kesimlerinde toplu balık ölümlerine rastlandı.

Kızılırmak Nehri'nin Yahşihan ilçesinden geçtiği yerlerde toplu balık ölümlerini gören balıkçılar, durumu Yahşihan Kaymakamlığı'na haber verdiler. İhbar üzerine harekete geçen Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, nehirde incelemeler yaparak, numuneler aldı.

Nehirde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, balık ölümleri sonrasında balık avlayamadıklarını ve evlerine ekmek götüremediklerini söylediler.

Balıkçılardan Ahmet Demirci, balık ölümlerine Kırıkkale Mezbahası başta olmak üzere nehre bırakılan kanalizasyon suyunun neden olduğunu iddia etti. Bu işletmelere bir an önce arıtma tesisi yapılması gerektiğini belirten Demirci, ''Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın bir an önce sorunun çözümü için harekete geçmesi gerekir. Bu sudan diğer hayvanlar da içiyor. Sorunun nedeni Kırıkkale. Çünkü Kırıkkale'den önce ırmakta böyle bir kirlilik yok'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler