Osmanlı modası sergisi

Türkiye'nin ''onur konuğu'' olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Almanya'da, ''Lale, Kaftan ve Levni: Topkapı Sarayı'ndan Moda ve Minyatürler'' adlı sergi açılacak. 14 Ekim'de izlenime sunulacak sergide, Osmanlı modasının 500 yılı anlatılacak. Sergi, 11 Ocak 2009'a kadar gezilebilecek.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 15:11
Abone Ol google-news

Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye Ulusal Yürütme Komitesi, Frankfurt Uygulamalı Sanatlar Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi'nin işbirliğiyle Frankfurt Uygulamalı Sanatlar Müzesi'nde, 14 Ekim'de izlenime sunulacak sergide, Osmanlı modasının 500 yılı anlatılacak.

Osmanlı minyatür sanatının en büyük ustalarından Levni'nin yapıtları ve Padişah kaftanlarının 16-19. yüzyıl atmosferi içinde sunulacağı sergide, Topkapı Sarayı'na ait, ipek ve kadifeden giysiler, padişah kaftanları ve görkemli aksesuarlar yer alacak.

Ziyaretçiler, sergide, ''saray kadınlarının haremde nasıl giyindiği, Padişahın yabancı konukları nasıl karşıladığı, ne tür sarıkları kimlerin taktığı, kadın ve erkeklerin hangi aksesuarlar taşıdıkları''na dair sorulara yanıt bulabilecek.

Deniz Erduman Çalış'ın küratörlüğünü üstlendiği, Türkiye'nin tarihi mirasını tanıtan serginin kataloğunun da ''ilk kez Osmanlı modasına dair sistematik araştırmacı yaklaşım getirdiği ve kapsamlı temel bilgi sunduğu'' belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler