Yunanistan kaçak Türkleri iade etti

Sınırı yasadışı yollardan geçerek Yunanistan'a gittikleri belirlenen 4'ü ''göçmen kaçakçılığı'' suçundan bu ülkede hapis yatmış 9 Türk, iade edildi. İpsala Sınır Kapısı'nda düzenlenen protokolde, sınırdan para karşılığında göçmen geçirirken Yunanistan'da yakalanan ve hapis yatan K.D. (42), R.A. (37), N.B. (44) ve M.A.T. ile sınırı yasadışı yoldan geçtikten sonra Yunanlı güvenlik güçlerince yakalanan İ.K. (35), S.G. (26), A.G. (38), O.Y.D. (22) ve F.A. (27), Türk görevlilere teslim edildi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 16:13
Abone Ol google-news

Sanıklarla ilgili olarak, ''göçmen kaçakçılığı'', ''Pasaport Yasası'na muhalefet'' ve ''sınırdan yasadışı geçiş'' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bu arada, Edirne'de, son 10 günde sınırdan kaçak geçmek isteyen 431 yabancı uyruklu yakalandı. Polis, jandarma ve sınır devriyelerince yapılan kontrollerde, Meriç, Uzunköprü, Enez ve İpsala ilçelerinde Moritanya, Gürcistan, Irak, Filistin, Myanmar, Afganistan, Somali, Eritre, İran, Sri Lanka, Çin, Tunus, Burma ve Pakistan uyruklu toplam 431 kişinin yakalandığı bildirildi.

Kaçaklar, sınırdışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler