Sıra Troya'da

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Anadolu Ateşi Evolution gösterisiyle Türkiye Turnesi'nde binlerce seyirciye ulaşırken, şimdide Troya gösterisiyle Türkiye Turnesi'ne çıkıyor.

Yayınlanma: 10.05.2010 - 15:04
Abone Ol google-news

Anadolu Ateşi, bu kez Troya gösterisiyle yollara düşüyor. Anadolu Ateşi, 2010 Türkiye İlkbahar-Yaz Turnesi kapsamında 13 il dolaşıp 10 bin km. yol kat etmiş olacak. 

Dünyanın en büyük dans topluluklarından birisi olan Anadolu Ateşi, 2010 Türkiye İlkbahar-Yaz Turnesi’ni 10 Mayıs Pazartesi Malatya ve 11 Mayıs Salı Sıvas gösterileriyle tamamlıyor.  Aynı anda 4 ayrı yerde gösteri yapabilen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Türkiye Turnesi’ne devam ederken 10 bin km. yol kat etmiş olacak. Türkiye Turnesi ile birlikte Antalya sezonunu da açan ve yenilenen versiyonu Anadolu Ateşi Evolution ile turne kapsamında binlerce sanatseverin gönlünde yeniden taht kuran Anadolu Ateşi, şimdi Troya gösterisiyle Türkiye Turnesi’ne çıkmaya hazırlanıyor. 120 kişilik dansçı ekibiyle yüzyılın gösterisi Troya’yı sahneye koyduğu ilk günden itibaren kapalı gişe oynayan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu; 5 ilde seyirciyle buluşacak. Dünya çapında yaptığı gösterilerle Türkiye’nin tanıtımına büyük katkılar sağlayan Anadolu Ateşi, Troya Türkiye Turnesi çerçevesinde; İzmir’de 3 gösteri, Ankara’da 2 gösteri, Adana’da 2 gösteri, İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde 1 gösteri ve İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda 2 gösteri sunacak. Ayrıca Antalya’da da Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 6 Temmuz’dan itibaren her Salı, Troya gösterileriyle izleyicilerin nefesini kesecek.

Türkiye’nin yurtdışı tanıtımında bir anlamda kültür elçiliği yapan, 80 ülkede sunduğu gösterilerle ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Anadolu Ateşi gösterisinin ardından şimdide Troya gösterisiyle yollara düşüyor. Tüm sanatseverleri düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturan Troya, ışığından, kostümlerine, sahne şovlarından dünyaca ünlü virtüözlerine kadar birçok ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyor. Dünyanın sayılı sahne gösterileri arasında gösterilen Troya, 3 bin yıllık tarihi, dansın evrensel diliyle günümüze taşıyor.
Batı uygarlığına kaynaklık etmiş, kutsal kitaplardaki öyküler kadar eski, bu toprakların efsanesi olan Anadolu Ateşi’nin bu gösterisinde 120 dansçı görev alıyor. Troya'nın Anadolu halkına, Türkiye halkına ait bir efsane olduğunun altını çizen Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan; gösteride, efsanenin daha çok barışı hedefleyen Anadolu dayanışmasının öne çıktığını dile getiriyor:

Öte yandan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Troya Türkiye Turnesi devam ederken 30 Mayıs Pazar akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Anadolu Ateşi gösterisiyle sanatseverlerle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler