Yaralı asker şehit oldu

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş şehit oldu. Dicle Kaymakamı Sezer Işıktaş yaptığı açıklamada, dün Dicle ilçesinde bir grup terör örgütü ile çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş Tacettin Çeribaş'ın tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olduğunu söyledi. Şehit Tacettin Çeribaş'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde toprağa verildi.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 07:16
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olan jandarma uzman çavuş Tacettin Çeribaş'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Çeribaş'ın cenazesi, helikopterle ilçeye bağlı Alameşe köyüne getirildi. Çeribaş için Alameşe Camisi'nde düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sezai Akgün, Andırın Kaymakamı Kürşat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit erin babası İsmail Çeribaş, ''Zor bir acı. Allah böyle acıları başka ailelere göstermesin. Ben ne diyeyim, evladım şehit oldu. Vatan sağ olsun, PKK kahrolsun'' diye konuştu.

 

İhanete karşı gögsümüzü siper etmeye hazırız

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Yarbay Hamza Tiryaki, Türk milletinin kahramanları sayesinde ay yıldızlı bayrağı altında tarih boyunca hür yaşadığını ve sonsuza kadar hür yaşayacağını söyledi.''Şerefli tarihinin her döneminde asil milletimiz, bugün şer güçler ve onların iş birlikçileri tarafından varlığına, birliğine ve dirliğine yönetilen insanlık dışı bir saldırıyla karşı karşıyadır'' diyen Yarbay Tiryaki, şunları kaydetti:

''Bu topraklarda yaşamak güçlü olmayı gerektirir. Bu topraklar güçlü ve kararlı sahipler ister. Bin yıla yakın vatan edindiğimiz bu toprakların ebedi Türk yurdu olarak kalması için güçlü ve kararlı olmak zorundayız. İç ve dış mihrakların sinsi ve haince saldırılarına tarih boyunca şahit olmuşuzdur. Dün olduğu gibi bugün de aynı oyun oynanmakta, birtakım iç ve dış güçlerin de destekleriyle, gözü dönmüş terör, yüce milletimizin birliğini, aziz vatanımızın bütünlüğünü parçalamaya çalışmaktadır. Ancak bu vatan, bu cumhuriyet, bu bayrak bizlere atalarımızın emanetidir. Bu emaneti tertemiz teslim aldık, kanımız ve canımız pahasına da olsa gelecek nesillere teslim etme sorumluluğunu namus borcu olarak biliyoruz. Türk milletinin varlığına ve birliğine yönelen her türlü tecavüze ve ihanete karşı göğsümüzü siper etmeye kararlıyız.''.

Şehit Çeribaş'ın cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından Alameşe köyünde toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler