Sav'dan Kılıçdaroğlu'na destek

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili olarak "CHP'nin elinin kolunun bağlı olmadığı görüldü" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığını, "Son sözü kurultay söyleyecektir" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 17.05.2010 - 09:29
Abone Ol google-news

CHP'nin 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak olağan genel kurultayında CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı parti genel merkezindeki odasında ziyaret etti.

Sav ve Kılıçdaroğlu bir süre baş başa görüştükten sonra basına açıklama yaptılar. Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin şunları söyledi:

''53 yıllık siyasi geçmişi olan bir siyaset adamı olarak, CHP Gençlik Kollarından yetişen, kademe kademe bu partide pek çok görevi üstlenmiş olan bir siyasetçi olarak, aklımı, duygularımın önüne koyarak, ülkenin gerçeklerini görerek, partimizin içinde bulunduğu sıkıntıları değerlendirerek, önümüzdeki sürecin ne şekilde aşılması gerektiğini görerek, CHP Genel Sekreteri olarak, bu benim düşüncelerim diğer Merkez Yönetim Kurulu üyelerini bağlamaz, CHP Genel Sekreteri Önder Sav olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekliyorum.''
 

Öymen: Son sözü kurultay söyleyecek

NTV'de soruları yanıtlayan Öymen, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından, "kurultay" vurgusu yaptı. Öymen, "Daha önce söylediklerimizde bir değişiklik olmadı. Şu sırada bizim MYK üyesi olarak arkadaşlarımıza danışman daha fazla bir şey söylememiz mümkün değildir. Ama genel yaklaşımımız bellidir, o da şudur; kararı kurultay verecek. Kurultay adına hiç kimsenin karar vermesi mümkün değildir. Son sözü kurultay söyleyecektir" dedi.

CHP'nin kurultaydan birlik ve beraberlik içinden çıkacağına inandığını ifade eden Öymen, "Bu komployu da yapanların yanına kar bırakmayacağız, orası da muhakkaktır. CHP'yi bu komploya kurban etmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Milletvekillerinden destek

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonunda yapılacak Kurultay'da aday olacağını açıklarken, CHP milletvekilleri de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını değerlendirdi. CHP'lilerin Kılıçdaroğlu'na ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Deniz Bey geri dönmüş olsaydı kesinlikle desteklerdim dönmediğine göre bu partinin yapacağı en akıllıca şey Kılıçdaroğlu'nu tek aday olarak seçimlerde desteklemektir, umarım başka aday olmaz. Ben Muharrem İnce olarak Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum.

İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu:
Bana sorarak aday olmadı sorsun o zaman değerlendiririm.

Manisa Milletvekili Şahin Mengü: Hayırlı olsun Kemal Bey'i destekliyorum.

İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan: Adaylık kararı için kendisine başarılar diliyorum. Ancak süreç Kemal Bey'in adaylığını açıklaması ile bitmiyor. CHP'de halkın yeni yapılanma talebi var. Kemal Bey bu talebin neresinde olacak? Parti içindeki güçleri toparlayabilecek mi? Bunları zaman gösterecek.

Sıvas Milletvekili Malik Ecder Özdemir: Milletvekillerindeki ortak kanaat hem partinin geleceği hem kendi geleceği açısından Genel Başkanımızın bu Kurultay'da aday olmaması yönünde. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bir çıkış gibi görünüyor.

Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk: Partimize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun.

CHP'li Ağyüz: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı rahatlatmıştır

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı rahatlatmıştır, önemli olan bundan sonraki aşama" şeklinde değerlendirdi.

Ağyüz, toplumun beklentisinin, hafta sonu yapılacak kurultaydan CHP'nin yenilenerek çıkması olduğunu belirterek, "Gelişmeler, Kılıçdaroğlu'nda düğümlenmişti. Ortak payda Kılıçdaroğlu ismiydi. Onun için adaylığını açıklaması rahatlatmıştır. Ben Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesinden yanayım. Önemli olan bundan sonraki aşama. Milletvekillerimizin, il başkanlarımızın, kurultay delegelerimizin, partili kamuoyunun yenileşmenin başlangıcına elele destek vermesi lazım. Bireysel olarak siyasi geleceğimizi değil, ülkemizin geleceğini partimizin geleceğini düşünmek zorundayız. Deniz Baykal istifa erdemliliğini gösterdi. Bundan sonra destek vererek bir kez daha kamuoyunun takdirini kazanacaktır" diye konuştu. Baykal'ın yaptığı açıklamalardan, yeniden aday olmayacağı anlamının çıktığını belirten Ağyüz, Genel Sekreter Sav'ın desteğinin önemli olduğunu da vurguladı. Ağyüz, "komplolara karşı durmak için yenilenmeden başka çıkış yolumuz yok. Tutarlı yeni bir isme yeni bir harekete ihtiyaç var" dedi.

 

Anadol ve Okay'dan destek

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına adaylığını desteklediklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezinde yaptığı açıklamanın ardından TBMM'ye gelerek, Grup Başkanvekilleri Okay ve Anadol ile görüştü. Anadol, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığına adaylığını sevinçle karşıladıkların belirterek, ''Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu ve parti örgütünden destek aldığını'' ifade etti.

Anadol, ''Biz de kendisini bütün gücümüzle destekleyeceğiz'' dedi. Okay da Anadol'un sözlerine aynen katıldığını ve Kılıçdaroğlu'na her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

Kılıçdaroğlu'na destek veren il başkanı sayısı 40'ı aştı

CHP'de, genel başkanlık için kritik önem taşıyan yarınki İl Başkanları toplantısı öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren il başkanı sayısı 40'ı aştı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdiğini açıklamasının ardından, bazı il başkanları ile görüştü. Yarın saat 10.00'da toplanacak olan il başkanlarının ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu'na destek veren il başkanı sayısının şu an 40'ı aşmış durumda olduğu, bu sayının bu gece 50'yi geçeceği, yarın sabahki toplantı öncesi de 60'ın üzerine çıkacağı ifade edildi. Bu arada Kılıçdaroğlu'na destek veren il başkalarının, yarın sabahki toplantıdan önce desteklerini açıklayabileceği de belirtildi.
Öte yandan CHP Ankara İl Örgütü'nden bir grup da Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermek üzere parti genel merkezi önünde toplandı.

 

CHP Ankara İl Başkanı Yıldızlı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, CHP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nın yarın yapılacağını anımsattı. ''Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığını destekleyen il başkanları sayısının şu an itibarıyla 40'ı aştığını'' öne süren Yıldızlı, ''Bu sayının bu gece 50'yi, yarınki toplantı öncesinde ise 60'ı aşmasının beklendiğini, kesin sonucun yarın sabah toplantıdan önce açıklanabileceğini'' ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Baykal'a destek verdiklerini bildirdi. Öte yandan, bazı il başkanlarının CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile görüştükleri öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler