"Mustafa" Frankfurt Kitap Fuarı'nda

Türk sinemasının en seçkin örnekleri, Frankfurt Kitap Fuarı'nda sinemaseverlerle buluşuyor. Türkiye'de 29 Ekimde 175 kopyayla gösterime girecek Can Dündar'ın ulu önder Atatürk'ü konu alan ''Mustafa'' filminin yurt dışındaki ilk gösterimi, yönetmenin katılımıyla Frankfurt Kitap Fuarı'nda 16 Ekimde yapılacak.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 07:36
Abone Ol google-news

Türkiye'nin ''onur konuğu'' olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı'nda, Türk sineması Türkiye'nin fuar sloganına uygun olarak, ''tüm renkleriyle'' temsil edilecek.

Türk yönetmenler tarafından çekilen 22 uzun metrajlı film ile 6 belgesel Avrupalılara gösterilecek.
Bu filmler şöyle: Nuri Bilge Ceylan'ın ''Üç Maymun'', Abdullah Oğuz'un ''Mutluluk'', Ömer Kavur'un ''Gizli Yüz'', Özcan Alper'in ''Sonbahar'', Seyfi Teoman'ın ''Tatil Kitabı'', Ömer Vargı'nın ''Kabadayı'', Fatih Akın'ın ''İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek'' ve Mahsun Kırmızıgül'ün ''Beyaz Melek''.
Ayrıca, Peyami Çelikcan'ın ''Anadolu'nun Renkleri: Düğün, Doğum, Ölüm'', Hüseyin Arus'un ''Buçuk'', Tuhfe Tezel'in ''İnsanın Ağaçla Dansı: Kündekari'', Coşkun Aral'ın ''Bozkırın Gücü-Kangal'', Süha Arın'ın ''Kula'da Üç Gün'' ve Rıza Baloğlu'nun ''Troya'' adlı belgeselleri de stantta izleyiciyle buluşacak.

 

''MUSTAFA'' Filminin ilk gösterimi Frankfurt'ta

Türkiye'de 29 Ekimde 175 kopyayla gösterime girecek Can Dündar'ın ulu önder Atatürk'ü konu alan ''Mustafa'' filminin yurt dışındaki ilk gösterimi, yönetmenin katılımıyla Frankfurt Kitap Fuarı'nda 16 Ekimde yapılacak.

Öte yandan, 12 Ekim-26 Kasım arasında Frankfurt Film Müzesi'nde, Türkiye filmleri toplu gösterimi olacak.

''Üç Maymun'' filminin gösterimiyle başlaşacak etkinliğe, filmin oyuncuları Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar ve Ercan Kesal'ın yanı sıra Şener Şen, Uğur Yücel, Olgun Şimşek, Ömer Vargı, Mine Vargı, Aslı Tandoğan, Özcan Alper ve Serkan Acar da katılacak.
''Toplu Gösterim'' kapsamında, Yılmaz Güney'in ''Umut'', Zeki Ökten'in ''Sürü'', Nesli Çölgeçen'in ''Züğürt Ağa'', Ömer Kavur'un ''Anayurt Oteli'', Yavuz Turgul'un ''Muhsin Bey'', Derviş Zaim'in ''Tabutta Rövaşata'', Zeki Demirkubuz'un ''Masumiyet'', Nuri Bilge Ceylan'ın ''Mayıs Sıkıntısı'', Yılmaz Erdoğan ile Ömer Faruk Sorak'ın ''Vizontele'', Uğur Yücel'in ''Yazı Tura'', Reha Erdem'in ''Beş Vakit'', Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in ''Beynelmilel'' ve Hüseyin Karabey'in ''Gitmek'' adlı filmleri seyirci karşısına çıkacak. Bu filmler, Aralık ayında da Hamburg Sinematek'inde seyircilerle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler